Datum objave: 16. Travanj 2018

Predsjednica RH od sutra do petka ordinirat će u Šibeniku,a raspored joj je zgusnut

Predsjednica RH od sutra do petka ordinirat će u Šibeniku,a raspored joj je zgusnut
Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović naredna tri dana preselit će svoj ured u Šibenik, u zgradu Županije. Prema priopćenju koje smo dobili, Ured se otvara u 9.30 sati, a predsjednica će se naraditi prvog dana jer svakih pola sata, do 18 sati, ima nove sastanke i to s predstavnicima Županije i jedinica lokalne samouprave, biskupm Tomislavom Rogićem, episkopom Dalmatinskim, braniteljskim udrugama, predstavnicima akademske zajednice, civilnog društva, vatrogascima.

Program posjeta Šibensko-kninskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u utorak, 17. travnja 2018. godine u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Šibensko-kninske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima. Predsjednica Republike potom će se susresti s biskupom mons. Tomislavom Rogićem, episkopom Dalmatinskim Nikodimom Kosovićem, predstavnicima srpske nacionalne manjine, udrugama hrvatskih branitelja te s udrugama i pojedincima s područja Šibensko-kninske županije.

U poslijepodnevnim satima istog dana Predsjednica će posjetiti Osnovnu školu Fausta Vrančića, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Vesne Parun, hrvatske književnice rođene na obližnjem otoku Zlarinu, a potom će se susresti s predstavnicima Veleučilišta Šibenik, Veleučilišta „Marko Marulić“ Knin i predstavnicima Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu- dislocirani studij u Šibeniku. Potom će uslijediti posjet iNavis centru, Javnoj ustanovi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Centru kompetencija Alu Tech. Posjetom Hrvatskom nacionalnom svetištu Sv. Nikole Tavelića i Županijskom vatrogasnom centru Predsjednica Republike zaključit će prvi dan programa posjeta Šibensko-kninskoj županiji.

Susretom s gospodarstvenicima, obrtnicima i turističkim djelatnicima Šibensko-kninske županije, Predsjednica će započeti drugi dan boravka u Šibensko-kninskoj županiji. Nakon susreta u Skradinu uslijedit će posjet Predsjednice Republike općini Kistanje u okviru kojeg će obići Osnovnu školu Kistanje. Predsjednica će potom posjetiti Udrugu za osobe s invaliditetom Sv. Bartolomej u Kninu i obići Kninsku tvrđavu, a potom i općinu Kijevo gdje će se susresti s građanima. Istoga dana predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Grad Drniš, te nakon druženja s djecom i građanima u Dječjem vrtiću Drniš posjetiti tvrtku Aluflexpack novi d.o.o. pogon Drniš. Predsjednica Republike potom će obići vojno skladište „Potkop“ u Trbounju kod Drniša i posjetiti općinu Unešić gdje je predviđen kulturno-umjetnički program i druženje s građanima.

Posljednji dan boravka u Šibensko-kninskoj županiji Predsjednica će započeti susretom s obiteljima stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu te nakon toga nazočiti potpisivanju Ugovora o dodjeli na korištenje dijela bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji. U nastavku jutarnjeg dijela posljednjeg dana boravka u Šibensko-kninskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će otok Žirje i obići južnu bitnicu, a potom posjetiti Prvić Luku na otoku Prviću.

Nakon posjete Memorijalnom centru Faust Vrančić na Prviću Predsjednica Republike susrest će se u Tribunju s ribarima i članovima Udruge za zaštitu magarca „Tribunjski tovar“ te posjetiti općinu Tisno gdje će obići postav Muzeja betinske drvene brodogradnje.
Boravak u Šibensko-kninskoj županiji Predsjednica Republike završit će susretom s građanima i posjetom općini Murter-Kornati, priopćili su iz Ureda  Predsjednice RH.


Evo rasporeda za sutra:

09:30
Otvaranje ureda u zgradi Šibensko-kninske županije (Trg Pavla Šubića I. br. 2)
Predviđeno je obraćanje Predsjednice Republike

10:05
Radni sastanak Predsjednice Republike s predstavnicima Šibensko-kninske županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima (Gradska vijećnica, Trg Republike Hrvatske 3)

11:00
Susret Predsjednice Republike s biskupom mons. Tomislavom Rogićem (Trg Pavla Šubića I. br. 2)

11:20
Susret Predsjednice Republike s episkopom dalmatinskim Nikodimom Kosovićem (Trg Pavla Šubića I. br. 2)

11:35
Susret Predsjednice Republike s predstavnicima srpske nacionalne manjine (Ured župana, Trg P. Šubića I. br. 2)

14:00
Susret Predsjednice Republike s udrugama hrvatskih branitelja (Ured župana, trg P. Šubića I. br. 2)

14:30
Susret Predsjednice Republike s udrugama i građanima Šibensko-kninske županije (Ured župana, Trg P. Šubića I. br. 2)


15:30
Posjet Predsjednice Osnovnoj školi Fausta Vrančića u Šibeniku i nastavak projekta „Hrvatska čita“ (Trg Ivana Gorana Kovačića 2)

16:15
Posjet Predsjednice Republike Hrvatskom nacionalnom svetištu Sv. Nikole Tavelića u Šibeniku

17:00
Susret Predsjednice s predstavnicima Veleučilišta Šibenik, Veleučilišta „Marko Marulić“ Knin i predstavnicima Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu – dislocirani studij u Šibeniku (Studij Energetike: Ul. Velimira Škorpika 23)
17:30
Posjet Predsjednice Republike iNavis centru, Javnoj ustanovi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Centru kompetencija Alu Tech (Ul. Velimira Škorpika)

18:00
Posjet Predsjednice Republike Županijskom vatrogasnom centru (Ul. Velimira Škorpika 5)


 

Iz kategorije: Vijesti