Datum objave: 14. Travanj 2018

Poznati pobjednici 1. Krka polumaratona koji se trčao stazom dugom oko 22 km u NP Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Maratonci iz trinaest zemalja uspješno su istrčali 21,098 m staze od Eko kampusa Puljane do amfiteatra Burnum na 1. Krka polumaratonu, međunarodnoj atletskoj utrci kroz Nacionalni park "Krka", u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine. Prije njih, u cilj su uspješno utrčali i sudionici Fun Run utrke građana na 5,5, km. Svi su natjecatelji dočekani u slavljeničkom, rimskom ozračju, kako i priliči amfiteatru Burnum, biseru antičke arhitekture.

Pobjednici Fun Run utrke građana u muškoj i ženskoj kategoriji su Jure Božinović i Ivona Zemunik. Pobjednici 1. Krka polumaratona u muškoj i ženskoj kategoriji su Tamas Nagy iz Mađarske i Lucija Kimani iz Bosne i Hercegovine.

Rezultate utrke i popis pobjednika po kategorijama potražite na službenoj stranici utrke www.krka.run

Staza 1. Krka polumaratona ima službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da je rezultat ostvaren na Krki vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu, a zbog posebnog ugođaja trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine, utrku je od početka pratio veliki interes.

Zahvaljujemo trkačima, navijačima i svima koji su sudjelovali u organizaciji 1. Krka polumaratona!
 

Iz kategorije: Vijesti