Datum objave: 12. Travanj 2018

Sud tek treba odlučiti o žalbi na presudu Horvatinčiću, poznato je da će isplatiti novčanu odštetu obitelji

Šibenik News
Šibenik News

Za dva do tri tjedna bit će poznata odluka žalbenog vijeća Županijskog suda u Zadru koje je iza zatvorenih vrata razmatralo žalbu na presudu Tomislavu Horvatinčiću, kojega je sudsko vijeće šibenskog Općinskoga suda pod predsjedanjem Maje Šupe oslobodilo krivnje za smrt talijanskoga bračnog para Salpietro, potvrdio je predsjednik žalbenog vijeća Hrvoje Visković.

 

Odvjetnik Tomislava Horvatinčića Veljko Miljević kazao je da je žalba Državnog odvjetništva bila neuobičajeno opsežna i detaljna, a takvi su bili i njihovi odgovori na žalbu.

'Danas smo učinili dodatni napor pa smo rezimirali sve odgovore na žalbu kratkim i jasnim stavovima. Uvijek sam zadovoljan sa svakom sjednicom na kojoj možemo bez ometanja iznijeti svoje stavove, a to smo danas mogli. Mislim da je sudsko vijeće moglo steći dojam o tome što je suština predmeta i čiji stavovi su ovdje utemeljeni. Nakon današnje sjednice mi smo uvjereni u potvrđujuću presudu', komentirao je Miljević.

 

Novinarima se ispred Županijskog suda obratio i Tomislav Horvatinčić koji je potvrdio je da će djeci talijanskih supružnika Salpietro koji su poginuli u nesreći 16. kolovoza 2011. isplatiti odštetu. Ugovor o isplati odštete potpisao je s njihovim pravnim zastupnicima, a jedna od klauzula je tajnost isplaćenog iznosa.

Iz kategorije: Vijesti