Datum objave: 11. Travanj 2018

Jesu li šibenske komunalne tvrtke pred privatizacijom da bi se riješio dug Grada?!

Jesu li šibenske komunalne tvrtke pred privatizacijom da bi se riješio dug Grada?!
Šibenik News
Šibenik News

Šibenčanim se crno piše, poruka je šibenskih SDP-ovaca s današnje konferencije za medije na temu financijskog stanja Krešimirovog grada.

'Šibenik jedini u Dalmaciji ima kontinuirani rast ukupnih i dospjelih obveza u posljednje četiri godine. Te su obveze nasrasle na 61 posto i na kraju prošle godine činile su pola godišnjeg prihoda po čemu prednjačimo u Dalmaciji. Grad Šibenik nije solventan i jedino uspijeva isplatiti plaće zaposlenima', kazao je Joško Šupe, SDP-ov gradski vijećnik, koji tvrdi da Grad duguje svima, uključujući i državu.


Šupe i dalje kontrira gradonačelniku Šibenika te tvrdi kako razlozi minusa i rasta obveza nisu u povratu zatečenih dugova i kredita, već u financijskoj nedisciplini i neracionalnosti u upravljanju gradskim financijama. 'Slijedi li nam privatizacija Bikarca, Vodovoda i ostalih komunalnih tvrtki kako bi se riješili dugovi', pita SDP-ovac.


Na konferenciji se obratio i predsjednik šibenskog Ogranka SDP-a, Tonči Restović koji je kazao da kad se nagomilani dugovi svedu na nulu najviše će ispaštati građani Šibenika. 'Novac će se uzeti od građanki i građana grada Šibenika koji nemaju utjecaj na trošenje proračunskih sredstava', upozorio je Restović.
 

 

Naslovna fotografija: Arhiva

Iz kategorije: Vijesti