Datum objave: 23. Ožujak 2018

Analiza pokazala:Životinje u Zadru truju nervnim otrovom

Analiza pokazala:Životinje u Zadru truju nervnim otrovom
Diana Ferić
Diana Ferić

Iako je nepoznata bijela supstanca nađena u Osijeku za koju su građani mislili da uzrokuje misteriozni pomor kućnih ljubimaca i ostalih životinja, obična sol, analize provedene u Zadru dokazuju da je stvar vrlo ozbiljna: 'Supstance nađene za zadarskom području potvrđene su kao nervni organofosforni otrov', potvrdili su u veterinarskoj ambulanti Puntamika. U Šibeniku, srećom, nema takvih slučajeva.

Od početka ovog mjeseca na zadarskim ulicama, ali i u široj okolici grada, pojavile su se bijele hrpice kristala koje su uzrokovale smrt golubova, galebova, ježeva, pasa, mačaka i drugih kućnih ljubimaca, javlja Slobodna Dalmacija.

'Supstance nađene za zadarskom području potvrđene su kao nervni organofosforni otrov. To smo utvrdili na temelju dva uzorka koje su nam donijeli zabrinuti građani i vlasnici psa. Otrov je jako opasan i djeluje već nakon trideset minuta', kažu iz veterinarske ambulante Puntamika.
Također upozoravaju da je glavni simptom otrovanja povraćanje praćeno tresavicom. Takve unesrećene ljubimce valja odvesti najbližem veterinaru da dobiju potrebnu pomoć.

' Budući da policija djeluje u skladu sa zaprimljenim prijavama, pozivaju se građani da sva viđenja otrova ili uginulih životinja prijave policiji, bilo telefonski ili osobnim dolaskom. Građani, obratite posebnu pažnju prilikom boravka na popularnim zadarskim šetnicama, ali i šetnicama u obližnjim općinama', poručuju iz zadarske policije.

 

Iz kategorije: Vijesti