Datum objave: 19. Ožujak 2018

"Lavandići" dječjeg vrtića "Osmijeh" na državnoj razini prezentiraju svoj projekt tolerancije

"Lavandići" dječjeg vrtića "Osmijeh" na državnoj razini prezentiraju svoj projekt tolerancije
Diana Ferić
Diana Ferić


Projekt „Lavandići“ istoimene skupine djece u vrtiću „Osmijeh“ na Šubićevcu odabran je za prezentaciju na državnoj razini nakon Regionalne smotre projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Projekt vode odgojiteljice Ivana Burić, Marija Klarić i Ivana Romanović .

 

„Projekt je planiran i ostvaren u kulturološkoj dimenziji građanskog odgoja i obrazovanja, unutar područja identiteta i različitosti. Poticaj projektu je bila nova formirana mješovita skupina te međusobno nepoznavanje djece. Cilj samog projekta bio je da kroz zajedničke aktivnosti dijete stječe saznanja o sebi i ostaloj djeci u skupini. Dijete kroz projekt postaje svjesno vlastitog i tuđeg identiteta i osjeća pripadanje skupini“, objasnile su odgojiteljice.

Cilj smotre i samih projekata je poticanje aktivnog građanstva od najranije dobi kroz aktivnosti uvažavanja, međusobnog dogovaranja, prihvaćanja različitosti. Kroz projekte aktivnog građanstva potiče se razvoj demokratskih odnosa u vrtiću kojim se osposobljavamo za aktivno sudjelovanje u zajednici.
 

Iz kategorije: Vijesti