Ponedjeljak, 19 Ožujak 2018 11:47

Propisima i kontrolama usprkos veliki broj vozača i dalje ne koristi sigurnosni pojas

Napisala: 
Propisima i kontrolama usprkos veliki broj vozača i dalje ne koristi sigurnosni pojas

Prekršaj u prometu počinila je polovica od 325 kontroliranih vozača u ciljanoj europskoj akciji vezanoj uz sigurnost prometa na cestama, usmjerenoj na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa kao jednog od najvažnijih elemenata pasivne sigurnosti vozača i putnika u vozilima koja je na šibenskom području provedena od 12. do 18. ožujka.

Također je 16. ožujka od 13 do 19 sati na šibenskom području provedena pojačana aktivnost u prometu na suzbijanju prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima kada je kontrolirano 185 vozila, a utvrđeno je ukupno 88 prekršaja, priopćila je PU šibensko – kninska.

Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj, odnosno 47 prekršaja se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 na korištenje mobitela u vožnji, 10 na prekoračenja brzine, po 3 prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju i odbijanja testa na drogu, te po dva prekršaja prolaska kroz crveno svjetlo i nepropisno skretanje , kao i ostali prekršaji.

 

 

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!