Datum objave: 18. Ožujak 2018

Istanbulska konvecija unijela razdor:Utemeljitelji HDZ -a u Županiji tvrde da Dujić obmanjuje javnost

Diana Ferić
Diana Ferić

Zajednica utemeljitelja HDZ-a Šibensko-kninske županije dr. Franjo Tuđman demantira u svom priopćenju za javnost da je na razini Županijske organizacije te stranke postignut konsenzus oko prihvaćanja Istanbulske konvencije, kako je to izjavio  Nediljko Dujić, predsjednik ŽO HDZ-a  i tvrde da je on obmanuo javnost. Ističu kako su oni izričito protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, a izjave predsjednika  Županijskog odbora stranke Nediljka Dujića, u kojima je tvrdio da su u svi u stranci na županijskoj razini složni po tom pitanju, smatraju obmanjivanjem javnostičime  je HDZ-u nanesena velika šteta.

Priopćili su da je Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ -a Dr. Franjo Tuđman Šibensko - kninske županije na svojoj sjednici održanoj 17. ožujka 2018. godine raspravljao o smislu i sadržaju Istanbulske konvencije te donio slijedeće zaključke koje prenosimo u cijelosti:

1. Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko - kninske županije nije protiv odredbi Istambulske konvencije koje se odnose na zaštitu bilo kojeg oblika nasilja nad ljudima, na prava žena i zaštitu od obiteljskog nasilja jer je to ozbiljan društveni problem, ali ukazuje da je sve navedeno regulirano pozitivnim zakonskim propisima RH u kojoj se po tim pitanjima već primjenjuju najviši standardi Europske unije.

2. Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko - kninske županije dosljedno se i principijelno protivi uvođenju pojma „rod“ koji nije podudaran s pojmom „spol“ kao danim biološkim svojstvom ljudske osobe i posljedično tome uvođenju „rodne ideologije“ koja je u suprotnosti s prirodnim zakonima, znanstvenim spoznajama i kršćanskim shvaćanjem čovjeka te formiranju nadnacionalnog i naddržavnog nadzornog „ neovisnog tijela“ definiranog kao „GREVIO“ koji bi kontrolirao provedbu konvencije jer bi se pristajanjem na nadležnost tog tijela RH odrekla bitnog dijela svog suvereniteta za kojeg su mnogi njeni sinovi boreći se za Domovinu založili svoje živote.

3. Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko - kninske županije u svezi stava o Istambulskoj konvenciji priklanja se stajalištu hrvatske biskupske konferencije jer je upravo HBK bila s „utemeljiteljima“, hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i osobno uz predsjednika Dr. Franju Tuđmana u stvaranju moderne demokratske i neovisne hrvatske države te obranila hrvatski vjerski i nacionalni identitet.

4. Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko - kninske županije u duhu dobronamjernosti predlaže odgodu ratifikacije Istambulske konvencije, jer će ona ratifikacijom biti postavljena iznad hrvatskih zakona i iznad ustavno - pravnog poretka RH.

5. Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko - kninske županije predlaže da se prije konačne odluke o ratifikaciji Istambulske konvencije provede unutar stranački referendum te da se kroz izravno izjašnjavanje članstva otklone sve nedoumice o Istambulskoj konvenciji i tako izbjegnu posljedice po zakonodavni i obrazovni sustav RH zbog zadiranja odredbi te konvencije u bit demokratskih i kršćanskih svjetonazora

 

Iz kategorije: Vijesti