Datum objave: 12. Ožujak 2018

NA DANAŠNJI DAN – Šibenska uprava kaznila direktora koji je zaposlio vlastitog brata

NA DANAŠNJI DAN – Šibenska uprava kaznila direktora koji je zaposlio vlastitog brata
Diana Ferić
Diana Ferić

Direktor rudarskog poduzeća u Šibeniku koji je zaposlio vlastitog brata umjesto radnika, hrvatskog domoljuba, koji je tražio posao, Uprava Šibenika je kaznila, a Uprava poduzeća otpustila bez prava žalbe.

Bilo je to 12. ožujka 1940. godine. Direktor koji je umjesto radnika koji je tražio posao zaposlio vlastitog brata već je bio opomenut zbog pogodovanja pri zapošljavanju. On je naime dvije godine ranije tog istog radnika, hrvatskog domoljuba, otpustio s posla da bi zaposlio svog starijeg brata. Sada ga je odbio ponovno uzeti na posao zato što je na njegovo mjesto zaposlio svog mlađeg brata.

Šibenska općinska uprava reagirala je vrlo oštro, a pri ocjeni da je riječ o „toj gnjusnoj raboti“ nije bilo nikakvog spora između „ljuto sučeljenih i do mržnje međusobno nevoljenih“ političkih stranaka.U takvoj situaciji ni vlasnici rudarskog poduzeća nisu imali izbora pa su direktoru dali otkaz.

Šibenčani, međutim nisu bili sasvim zadovoljni rješenjem te „gnjusne rabote“ zato što su  na poslu i dalje ostala oba direktorova brata, a nezaposleni radnik, hrvatski domoljub, opet nije dobio posao.

Osim toga Šibenčani su upozoravali da „ od uklanjanja samog direktor neće biti nikakve vajde jer su u poduzeću ostali njegovi ljudi i sav gnjusni duh pa će poduzeću u cijelosti i dalje biti i ostati sve isto na sramotu Šibenika i radost besramnih koji grabe za sebe pa makar i po cijenu propasti Šibenika“.
 

Iz kategorije: Vijesti