Datum objave: 27. Veljača 2018

NA DANAŠNJI DAN - Rasplesani Šibenik u ritmu tanga i valcera slavio sam sebe i svoju ljepotu

Diana Ferić
Diana Ferić

Po čemu je 27. veljače 1938. godine bio osobit, a nema ga u šibenskim kronikama? .

Toga je dana cijeli Šibenik plesao i slavio sam sebe uživajući u vlastitoj ljepoti i ljepoti života. Šibenčani su plesali valcer i tango, ali i moderne plesove swing, lindy hop, charleston, shag, balboa i blues.

Velike plesove istovremeno su organizirali hrvatski obrtnici u Hrvatskom seljačkom domu, Unija radničkih sindikata u grand hotelu "Krka", Nogometni klub "Osvit" u hotelu "Kosovo" koji je započeo "grandioznim kavalirskim valcerom" i šibenski Sokol u Sokolskom domu.

No to nije bilo sve. Istoga dana  u isto vrijeme oficiri šibenskog garnizona vojske Kraljevine Jugoslavije imali su svoj otmjeni ples u Oficirskom domu te k tomu još i veslački klub "Krka" i Šibenska narodna glazba u svojim prostorijama!

Svi su plesovi bili sjajno posjećeni. Svuda je vladala tolika gužva da se plesalo i po ulicama, a na plesni izlet u Šibenik autobusima je organizirano došlo nekoliko stotina Splićana i Trogirana.

Nikada ni prije ni kasnije nije se u Šibeniku tako i toliko plesalo. Moglo bi se reći da je to bila šibenska plesna bajka.

Na kraju pozornost zaslužuje obznana šibenske Općinske uprave je da tim plesovima "službeno završila plesna sezona u Šibeniku".
 

Iz kategorije: Vijesti