Datum objave: 21. Veljača 2018

NA DANAŠNJI DAN: Šibenski Hrvatski NK "Hajduk" i skup težaka Hrvata u kinu "Tesla"

NA DANAŠNJI DAN: Šibenski Hrvatski NK "Hajduk" i skup težaka Hrvata u kinu "Tesla"
Diana Ferić
Diana Ferić

Skupština Težačkog staleškog udruženja šibenskih težaka Hrvata održana je na današnji dan 20. veljače 1941. godine u Kinu "Tesla", a u hotelu "Krka" ples šibenskog Hrvatskog nogometnog kluba "Hajduk", jedinog "istinskog športskog čuvara hrvatske sloge i hrvatskog nacionalnog ponosa".

Neopravdano zaboravljeni šibenski Hrvatski nogometni športski klub "Hajduk" na današnji je dan održao "veliki društveni ples u grand hotelu Krka". Za ples je vladalo veliko zanimanje među Šibenčanima "zato što je Hajduk prvi šibenski izrazito hrvatski klub koji se ne srami hrvatskog stijega."

Šibenski "Hajduk" nije na žalost dugo potrajao jer je došao rat, a nakon rata i oslobođenja Šibenika od fašista 1944. godine, u novoj socijalističkoj Jugoslaviji bila je nezamisliva obnova "izrazito hrvatskog" nogometnog kluba.

Istoga dana u kinu "Tesla" održana je sjednica Skupštine Težačkog staleškog udruženja uz čije se ime dodavalo: težaka Hrvata. Sjednica je bila redovna, izvještajna i nema nikakvih pisanih tragova što se na njoj događalo. Ipak vrijedno je zabilježiti da su šibenski težaci Hrvati iz "kina "Tesla" otišli u hotel "Krka" i pridružili se nogometašima, upravi i navijačima H.N.Š.K. "Hajduk" kako bi podržali "nositelje hrvatskog stijega pred ponositim Šibenčanima" te svojim prilozima pomogli klubu.

Dok je u hotelu "Krka" trajao ples, u kinu "Tesla" prikazan je "Metro Gldwyn Mayerov najsnažniji ljubavni". Bio je to film "Slomljeni cvijet" s Luisom Rainer u ulozi Frou Frou "divne žene čija je ljubav bila opasna".
 

Video

Iz kategorije: Vijesti