Datum objave: 14. Veljača 2018

Agencija za obalni linijski prijevoz kaže da su u pravu Jadrolnijini "kapetani od bonace"

Diana Ferić
Diana Ferić

Nema nikakvih problema u održavanju brodskih linija za Žirije i Kaprije, a ako uočite da ih ima onda nas obavijestite, tako najkraće glasi odgovor iz Agencije za na konkretne upite koje im je nedavno poslao Anton Dobra, Žirjanin i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika. A on je u svom upitu poslao konkretne primjedbe na održavanje upravo tih lijina pa taj odgovor zvuči , rekli bi naši stari da, kao da „Lud ... zbunjenoga“.

Dobra im je napisao: „Zbog čestog otkazivanja redovnih linija, derutnih, neispravnih i sporih brodova koji obavljaju putnički promet na šibenskom području prekipjelo je nezavisnom gradskom vijećniku Antonu Dobri koji je odlučio uzeti stvar u svoje ruke pa je danas poslao pismo ravnateljici Agencije za obalni linijski pomorski promet, a ako nitko i dalje ništa ne poduzme, najavio je i mogućnost tužbe. Tri broda koji obavljaju putnički promet na šibenskom području stara su ukupno 156 godina, usluga je daleko ispod kvalitete putničkog prometa na ostalim područjima, a redovne linije prošle godine otkazane su čak 80 puta“, a oni njemu odgovaraju u stilu:

„Agencija za obalni  linijski prijevoz ne može odlučivati kada će linije biti otkazane, već to ovisi o vremenskim uvjetima i procjeni zapovjednika broda“, a to znači da, kažu otočani, odluku donose „kapetani do bonace“.

„Šibensko je područje specifično zbog toga što ima puno kanala i prolaza pa nije moguće stalno ploviti maksimalnom brzinom, a treba uzeti u obzir i manevar broda“ još je jedan biser iz tog dopisa koji bi trebao biti odgovor na egzistencijalne probleme kroz koje otočani prolaze. Tko im je kriv što žive na "specifičnom području",

Što na to reći nego „Nemam komentara“ kazao nam je Anton Dobra na dobivene odgovore na svoj prosvjed, ali dodatne akcije slijede...

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: