Datum objave: 13. Veljača 2018

U Šibeniku izgorio nepoznati Krnjo koji je kriv i za Savudrijsku valu i za Dubiozu

U Šibeniku izgorio nepoznati Krnjo koji je kriv i za Savudrijsku valu i za Dubiozu
Diana Ferić
Diana Ferić

Pokladnu povorku danas u Šibeniku činile su najvećim djelom dječje maškare, s djecom svih dječjih vrtića koja su bila obučena u tematske kostime, manji dio su bili šibenski srednjoškolci,a odraslih je bilo vrlo malo, a njihova tematska maska niti jedna. Odrasli koji su bili u pratnji djece uglavnom su bili bez maski i odjela.

 

Krnjo je izgorio kao i inače na rivi, ali nije se moglo razaznati koga je personalizirao. Bio je visok nekoliko metara, obučen u crnu mantiju s ostima u ruci, a glava mu je bila karakteran, vrlo ružna i nesimpatična, s hitlerovskim brčićima i naočalama, nosom poput krumpira i izbačenim usnama, ali ni na koga konkretnog nije podsjećao. Međutim, s obzirom na takvo lice, položaj glace i pogled, autori su sigurno na negog aludirali, ali  za sada je to tajna.  Od organizatora su neki čuli da je to vrag, ali objašnjenje nije uvjerljivo jer nije baš podsjećao na vraga, a lice mu je bilo previše ljudsko. Tako da je u zraku ostalo visjeti pitanje „Whose the hell was Krnjo“ odnosno tko je do vraga bio taj Krnjo.  Neslužbeno doznajemo da je to Nitko, onaj Nitko iz anketa kojima se ispituje javno mijenje.

 

Organizatori šibenskim maškara već nekoliko godina "bježe" od toga da se u krnji prepoznaju konkretne osobe otkako je u Šibeniku kao Krnjo spaljen  tadašnji ministar prosvjete Željko Jovanović.

 

Prema optužnici koja je pročitana platio je za mnogo toga – za Savudrijsku valu, za to što siromašni kopaju po kantama, za probleme u školstvu, ali i za neka lokalna događanja pa je tako u optužnici stajalo da je kriv što je ove godine „Dubioza puštena do kasna i što im zadnja poruka baš nije bila jasna“.
Na kraju su izabrane i najbolje maske u različitim kategorijama.


Kako je izgledala maškarana povorka pogledajte u našoj Fotogaleriji.
 

Iz kategorije: Vijesti