Datum objave: 09. Veljača 2018

Saborska zastupnica Marija Alfirev brine za budućnost Centra za socijalnu skrb u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Djelatnici Centra za socijalnu skrb Šibenik već dugi niz godina rade u neodgovarajućim i neuređenim i prostorima na tri lokacije, upozorava saborska zastupnica SDP –a Marija Alfirev u svom pisanom zastupničkom pitanju upućenom ministrici za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH Nadi Murganić.

„Iz Vaših izjava može se zaključiti da ste svjesni potrebe da se pristupi rješavanju ovog problema. Stoga Vas pitam jesu li riješena imovinsko - pravna pitanja za zgradu u koju je planirano preseljenje postojećeg Centra za socijalnu skrb Šibenik i kada se preseljenje može očekivati?“, stoji u upitu zastupnice Alfirev.


Da je preseljenje Centra za socijalnu skrb Šibenik u odgovarajući uređeni i svima dostupan prostor nužno svjesni su i u Gradu Šibeniku. O tomu su razgovarali s ministricom Murganić za njezina posjeta Šibeniku u listopadu prošle godine. Tada su obišli upravnu zgradu bivšeg TEF –a kao najizglednije mjesto za preseljenje.

„ Jasno je da će Ministarstvo kao osnivač Centra za socijalni rad morati i iznaći ćemo sredstva za opremu ili eventualno najam ili bilo što dogovorimo. Važno je da smo ovom poslu zajednički pristupili, detektirali problem koji je zajednički, a onda ćemo i doći do toga da će Šibenik imati Centar za socijalnu skrb koji će biti primjeren ovom prekrasnom gradu“, rekla je tada ministrica Murganić.

No od tada do danas nitko ništa ne spominje niti je objavljeno je li i koliko novca Ministarstvo socijalne skrbi predvidjelo u državnom proračunu za ovu godinu za tu investiciju .
 

Iz kategorije: Vijesti