Datum objave: 03. Veljača 2018

Akcija darivanja knjiga pod nazivom "Čitaj mi" i ove godine u Gradskoj knjižnici u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Akciju darivanja slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!”, i ove godine provodi knjižnica Jurja Šižgorića u Šibeniku, u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, a u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”.

Iz Gradske knjižnice Juraj Šižgorić pozivaju djecu i odrasle da slikovnice koje im više ne trebaju i ove godine donesu na Dječji odjel, a knjige će kasnije biti proslijeđene dječjem odjelu bolnice u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, Caritasu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji. Međunarodni dan darivanja knjiga volonterski je projekt koji se obilježava 14. veljače darivanjem vlastitih knjiga ili slikovnica čime djeca međusobno dijele radost čitanja te istovremeno pomažu drugoj djeci. Osim slikovnica i knjiga mogu se donijeti i očuvane dječje igračke.

 

Čitanje je važno jer obogaćuje dječju maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže djeci da zavole knjige i ono najvažnije – zabavno je!, poručuju iz Gradske knjižnice.


Bit će organizirane i radionice za djecu.

„Nakon uspjeha radionice 1,2,3 priča!, koja se na Dječjem odjelu Knjižnice održavala tijekom zimskim praznika, odlučili smo nastaviti s istom pa u subotu, 11. veljače, s početkom u 11 sati kreće radionica koja je namijenjena djeci od šest do devet godina. Cilj je ispričati priču kroz pokret, pjesmu i lutke, napraviti igrokaz, izraditi lutke“, kažu u Gradskoj knjižnici.

 

Također u subotu, 11. veljače, s početkom u 10 sati na Dječjem odjelu Knjižnice kreće i radionica engleskog jezika namijenjena djeci od četiri do šest godina.

 

Svi zainteresirani roditelji mogu prijaviti djecu u Knjižnici ili na broj telefona 022/201-280.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3