Petak, 02 Veljača 2018 12:57

Sve raspložive policijske snage i oprema kontrolirat će ovog vikenda promet

Napisala: 
Sve raspložive policijske snage i oprema kontrolirat će ovog vikenda promet

Pojačana kontrola prometa na šibenskom području slijedi i ovog vikenda.

„U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, u sklopu pojačanih aktivnosti i tijekom veljače se nastavlja provođenje pojačanih preventivno-represivnih akcija u prometu na našem području. Akcije su usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, i to prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjem i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnom prijevozu djece), nepropisnoj uporabi mobitela i drugim teškim prekršajima, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće“, kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.

 

U nadzor prometa ovaj vikend, 2/3. veljače (petak/subotu) i 3/4. veljače (subotu/nedjelju), posebice u noćnim satima, kao i u ostatku tjedna bit će uključen maksimalni broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju, kao ugrožene u pogledu činjena težih prometnih prekršaja, koji su najčešći uzroci najtežih prometnih nesreća.


 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!