Datum objave: 01. Veljača 2018

Vapor Tijat sudario se s teretnim brodom kod Prvića, stradalih nema

Diana Ferić
Diana Ferić

Nema ozlijeđenih niti nestalih u sudaru Jadrolinijinog putničkog broda 'Tijat ' sudario i teretnog broda „Plavi Jadran“ koji se dogodio sinoć oko 18,30 sati 200 metara od obale otoka Prvića. Nakon toga je 28-metarski teretnjak potonuo na dubinu od oko 20 do 25 metara. Jednog člana posade su iz mora izvukli članovi posade Tijata, a drugi je uspio doplivati do obale te su ga prihvatili i zbrinuli mještani Šepurina.

Na brodu Tijat nije bilo ozlijeđenih ni među posadom, ni među desetak putnika koji su iz Šepurina putovali za Šibenik.
Za sada nema zagađenja mora, ali Robert Baljkas, šibensku lučki kapetan upozorava da brod ne može ostati dugo na tom mjestu i da ga treba što prije izvaditi i odvući. Potonuo je na dubini od 20 metara.

" U brodu Plavi Jadran bilo je oko 100 litara goriva. Ronioci će danas snimiti potopljeni brod i vidjeti stanje. Tijat još ima zabranu plovidbe, a danas bi treba biti otegljen",  kaže  Baljkas.

 

Prema prvim informacijama, „Plavi Jadran“ je prevozio pijesak a navodno nije bi dobro osvijetljen pa ga Tijat nije primijetio.

'Tijat' je pretrpio manja oštećenja. Dobio je zabranu plovidbe. Danas će se nastaviti istraga.

Brod Tijat najpopularniji je ovdašnji brod iz Jadrolinije linije i već 60 godina plovi na ruti Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Prvić Šepurina - Vodice i obrnuto. Brod Plavi Jadran dug je 35 metara, u vlasništvu je Tonka Jureška s otoka Pašmana, a specijalizirao se za prijevoz građevinskog materijala i rasutog tereta po otocima.
 

Iz kategorije: Vijesti