Datum objave: 24. Siječanj 2018

FOTO: Učenicima, studentima i invalidima onemogućen prilaz školi i veleučilištu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog nebrige i nezainteresiranosti nadležnih institucija invalidima, učenicima i studentima onemogućen je pristup OŠ Tina Ujevića i Veleučilištu u Šibeniku.

Učenicima OŠ Tina Ujevića i studentima Veleučilišta u Šibeniku, među kojima ima i invalida, svakodnevno je onemogućen nesmetan pristup školi i Veleučilištu zbog nepropisno parkiranih osobnih automobila i dostavnih vozila koja „pauk“ ne uklanja niti njihove vozače sankcionira prometna policija.
Stječe se dojam da su nadležne gradske službe pa i prometna policija nezainteresirani za ovaj problem što je vrlo čudno jer su se uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila uspjeli vozilima za odvoz smeća omogućiti pristup kontejnerima pedesetak metara dalje.

Onemogućavanje učenicima i studentima pristupa školi i Veleučilištu na žalost samo je jedan od problema s kojima se suočavaju žitelji Trga Andrije Hebranga, komunalno i prometno najzapuštenijeg i najlošije uređenog gradskog prostora. Problemi su se uvećali nakon uređenja raskrižja Ulice Stjepana Radića i Bosanske ulice. Tada je riješen problem prometovanja opasnim i nepreglednim raskrižjem, ali je bitno otežan pristup Trgu Andrije Hebranga i to do te mjere da je upitan prolaz vozila hitne pomoći, vatrogasaca i komunalnih vozila.

U svemu tomu toleriranje parkiranja vozila jedinom pristupu školi i Veleučilištu te nebriga o sigurnosti djece pri dolasku u školi i odlasku kućama, a posebno tijekom odmora kada veliki broj djece žuri kupiti marendu, eklatantni je primjer nebrige za sigurnost, red u prometu pa i kvalitetu života građana.
 

Iz kategorije: Vijesti