Datum objave: 23. Siječanj 2018

KOMUNALNI HOROR: Je li zapušteni i neuredni „importane“ pravo lice Šibenika?

KOMUNALNI HOROR: Je li zapušteni i neuredni „importane“ pravo lice Šibenika?
Diana Ferić
Diana Ferić

Poslovni „prolaz“ iznad tunela na šibenskoj tehnološkoj cesti zvan „importane“ nije komunalni problem, to je komunalni horor.


Grad Šibenik, bez obzira koja je politička opcija na vlasti, pokazuje kroničnu nemoć kada je riječ uporabi i elementarnom higijenskom i komunalnom održavanju pješačkog prolaza s poslovnim prostorima izgrađenog iznad tunela na Tehnološkoj cesti prije gotovo deset godina.
Gradnja tog prolaza imala je puno poslovno i poduzetničko opravdanje posebice u kontekstu izgradnje gata Vrulje i njegovog osposobljavanja za prihvat velikih turističkih brodova, ali se on umjesto u novo trgovačko bilo grada pretvorio u komunalnu sramotu pa danas više nije pitanje hoće li, kada će i da li će uopće biti uređeno njegovih 19 poslovnih prostora, nego kako je moguće da ga Grad Šibenik nije u stanju barem jednom tjedno pomesti i očistiti.


Prolaz izgleda doslovno užasno, a još je strašnije zaviriti u njegovom „podzemlje“ (međuprostor između njega i tunela) s ventilacijskim i servisnim cijevima. Tu se gomila smeće, a sudeći po tragovima ima i beskućnika koji tu noće ili nalaze sklonište od lošeg vremena.
Podsjetimo 2009. godine najavljeno je raspisivanje natječaja za iznajmljivanje poslovnih prostora u „importaneu“, 2011. godine bilo je obećano ulaganje dodatnih 800 000 kuna u njegovo dovršenje, a 2015. godine od građana Šibenika se očekivalo da problem „importanea“ smatraju riješenim.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: