Datum objave: 22. Siječanj 2018

Šibensko kninski župan Goran Pauk sudjeluje na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice VRA Maslenica

Šibensko kninski župan Goran Pauk sudjeluje na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice VRA Maslenica
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je danas na središnjoj svečanosti obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93“, održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.

„Maslenica je jedna od najvećih i najtežih operacija koje je izvela hrvatska vojska u Domovinskom ratu i koja je okrenula njegov dotadašnji tijek. Neprijatelj je ondje doživio prvi veliki poraz, nakon kojega su uslijedili još mnogi. Danas se s ponosom i tugom prisjećamo svih hrabrih hrvatskih branitelja koji su u ovoj akciji i u svim drugim akcijama položili svoje živote na oltar Domovine.“, kazao je župan Goran Pauk.

Vojno-redarstvena operacija Maslenica, velika oslobodilačka akcija u kojoj su se protiv srpskih pobunjenika zajedno borile hrvatske kopnene, pomorske i zračne snage, započela je na današnji dan prije 25 godina. U 72 sata, koliko je trajala operacija, Oružane snage Republike Hrvatske oslobodile su važne strateške točke koje su bile pod okupacijom vojske tzv. Republike Srpske krajine te omogućile ponovno prometno povezivanje juga i sjevera Hrvatske.

Program obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

 

Iz kategorije: Vijesti