Datum objave: 20. Siječanj 2018

Šibenski ugostitelji na manifestaciji "Vincelovo u Požegi" koja spaja "zeleno i plavo"

Šibenski ugostitelji na manifestaciji "Vincelovo u Požegi" koja spaja "zeleno i plavo"
Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi Sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik donijeli su miris mora u Požegu, na manifestaciju nazvanu  “Vincelovo“ koja se održava danas. Ovog puta nema mega tave s plodovima mora nego se peče tunjevina na žaru. "To je ono kad miris mora doneseč u srce Slavonije. Miriše cijela  Požega", poručuju.

Požežani i njihovi gosti uživaju u specijalitetima kontinentalne i jadranske Hrvatske na već tradicionalnoj, jedanaestoj po redu manifestaciji „Vincelovo u Požegi“. Delicije Slavonija i Jadrana, autohtone proizvode domaćih proizvođača prezentirat će predstavnici brojnih udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, a uz dobru kapljicu i zvuk tambure zabave sigurno neće nedostajati.

- Cilj je turistički promovirati tradiciju, vrijednosti naših krajeva te povećati konkurentnost poljoprivrednih proizvoda. Osim gostiju, u manifestaciju su uključeni i domaći predstavnici koji također nude svoje tradicionalne proizvode, a brojni gosti ovdje su već od petka 19. siječnja. - rekla je Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice Grada Požege.
Uz odličnu eno i gastro ponudu posjetitelje će zabavljati Libreto band. Početak će obilježiti potpala vincelovske vatre i simbolična rezidba trsa, uz bogatu ponudu slavonskih i jadranskih specijaliteta. Program počinje u 10:40 sati, a prethodit će mu Obrtnički forum, stručni skup koji će se održati u Gradskoj vijećnici kojemu će prisustvovati predsjednici Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika, čelnici grada i županije te predstavnici ministarstava.

 

- Vincelovo u Požegi i “Zeleno-plavo” u zadnjih se pet godina pokazalo kao jedan vrhunski događaj gdje nas posjećuju naši kolege i prijatelji s morskih destinacija, i gdje uspješno provodimo u djelo poznatu turističko-gospodarsku priču o povezivanju zelene i plave brazde. To je budućnost i poljoprivrede u Slavoniji, ali i doprinos razvoju u Priobalju. Požeško Vincelovo kao tradicionalna proslava omogućilo je da Požega doista postane jedna prepoznatljiva destinacija i u tom segmentu. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

 

Manifestacija se održava u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Turističke zajednice Grada Požege te HGK Županijske komore Požega i pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske obrtničke komora, Požeško-slavonske županije i Grada Požege. Ovogodišnja manifestacija okupit će više od 200 sudionika koji će svoje proizvode i tradicionalne specijalitete predstaviti na 25 štandova, pet kućica i 15 stolova, a dolaze iz 14 županijskih obrtničkih komora i 26 udruženja obrtnika – iz Zagrebačke, Primorsko-goranske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Dubrovačko-neretvanske, Istarske županije, Šibensko-kninske, Zadarske, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske, Varaždinske županije, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske županije.
 

Iz kategorije: Vijesti