Datum objave: 19. Siječanj 2018

HRVATSKE INOVACIJE: Opizdilica i kotejebić novi hrvatski brendovi i tržišni hitovi!

Diana Ferić
Diana Ferić

Opizdilica, naprava za seksualno discipliniranje žena i kotejebić sustav za jačanje mentalne snage i pobjedničkog duha pri ostvarivanju životnih ciljeva, novi su hrvatski brendovi i tržišni hirovi.

Opizdilica, drvena naprava slična kuhači s podstavljenim platnenim jastučićem na kraju, proizvod križevačkog obrta "Camellia", uzburkao je tržišta Hrvatske i Njemačke, a izaziva i pravu buru na hrvatskoj društvenoj i političkoj sceni. Opizdilica, kako se navodi u uputama za uporabu, služi "seksualnom discipliniranju i preodgoju žena koje zanemaruju bračne obveze, nisu dovoljno aktivne i strastvene, izvlače se na glavobolju i općenito ne ispunjavaju želje i prohtjeve svojih muževa".
U uputama za upotrebu opizdilice piše kako je treba koristiti:
-ako leži kao klada, opizdi 1X
-ako neda pusu gospodinu, opizdi 3x
-ako miriše na ribarnicu, opizdi 5x
-ako je opet boli glava, opižđuj dok je stvarno ne počne boljeti

S opizdilicom je problem u tome što je riječ o šali koja je trebala biti urnebesni suvenir i zgodan nekonvencionalni poklon, a političari i aktivisti u borbi za ženska prava pa i mnogi svjesni savjesni građani su je shvatili smrtno ozbiljno. Zapalila se tako žestoka polemika za i protiv opizdilice da su je neki dućani povukli iz prodaje!
Dio hrvatske javnosti smatra da se oko opizdilice bez veze diže galama jer je sve to samo šala, a dio da je ta šala toliko neukusna i ponižavajuća da nikome ne može biti duhovita te da je apsolutno neprihvatljivo tržiti proizvod namijenjen kažnjavanju žena koje ne žele spolni odnos, a podsjeća se i ta to da je u Hrvatskoj prisila na seks u braku i izvan braka, kazneno djelo.

Zdravko Petrinec, vlasnik obrta "Camellia" od lavine kritika brani se u "Jutarnjem listu":
-Nisam nikoga htio uvrijediti, to je čisti humor, zezancija. Radi se o zafrkantskim poklonima i za žene i za muškarce: imamo i mužomlat, i mjerokur, uredovno usukalo za pripitomiti muškarca... Takve poklon izrađujemo već 17-18 godina i nikad nije bilo nikakvih problema. Ne znam što bih rekao. čini mi se da kod nas više šala i humor nisu dozvoljeni.

Za razliku od opizdilice, kotejebić nije konkretan proizvod nego je "vrsta psihološkog treninga za jačanje mentalne snage i osobnih potencijala za ostvarivanje životnih ciljeva i postizanje uspjeha u poslu ili sportu".
Smisao kotejebić mentalnog treninga je "da s puta prema cilju otklonimo zapreke koje sami sebi stvaramo razmišljajući što drugi misle o tome što radimo". Slični samoosnažujući treninzi prakticiraju se i drugdje u svijetu, ali samo u Hrvatskoj ima autentično ime i potencijal nacionalnog brenda. Štoviše u okviru projekta Aktivna Hrvatska održavaju se radionice kotejebića, pardon mentalnog treninga utemeljenog na ljekovitosti mantre bašmebrigatkoštoomenimisli.
Kotejebić se do sada pokazao iznimno korisnim u sportu, ali se uspješno širi i na sve ostale djelatnosti.

Zlobni su dali zločestu opasku da kotejebić već godinama uspješno primjenjuju mnogi hrvatski političari, ali u sasvim drukčije svrhe te predložili da se osobna zamjenica TE, u riječi KOTEJEBIĆ zamijeniti osobnom zamjenicom VAS kako bi se tu podvrstu kotejebića moglo razlikovati od kotejebića za osobnu uporabu.
 

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3