Datum objave: 18. Siječanj 2018

Kažnjeno vrijeđanje u osobnoj komunikaciji na Facebooku između Šibenčanina i šogorice

Diana Ferić
Diana Ferić

Prekršajni sud u Zadru kaznio je novčanim kaznama od  po 1050 kuna 40-godišnjeg I. O. iz Šibenika i njegovu 27-godišnju  šogoricu M. M. iz Splita jer su se 6. i 7. kolovoza 2017. godine međusobno vrijeđali putem  Messengera, na društvenoj mreži Facebook, prenismo iz Jutarnjeg lista.

Oboje su kažnjeni zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a “virtualna” svađa buknula je nakon što je 22. kolovoza 2017. supruga Šibenčanina prijavila policiji prijetnju sestre M.'; M. koju je ozbiljno shvatila te se preplašila za svoj život.

Prema navodima iz optužbe, prvookrivljeni Šibenčanin sestru svoje supruge vrijeđao je i omalovažavao riječima: “glupačo”, “pogledaj se u ogledalo da vidiš tko je retardiran”, “kurvo retardirana pogledaj se u ogledalu”.

Splićanka  je pak uzvratila riječima: “koji si ti kreten, vidimo se kolega uskoro i pozdravi tu retardiranu kuji”, “ajde očalinko napuši se k...”, “vidi se da je retardirana”, “poruči mladoj da se vidimo za 10 dana. I neće se dobro provesti” poručila im je na društvenoj mreži.

Policija u Benkovcu podnijela je nakon toga optužni prijedlog protiv okrivljenika zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Na sudu se nitko nije pojavio. Šibenčanin je dostavio sudu pisanu obranu, a Splićanka je pozvana putem oglasne ploče, ali se nije pojavila na raspravi.

 

U pisanoj obrani 40-godišnjak je naveo da je 22. kolovoza 2017. njegova supruga prijavila policiji prijetnju sestre. Policiji je predala tu poruku, a zatim i sve poruke preko Messengera koje je ona slala suprugu. On je na njih žestoko odgovorio zbog čega mu je, tvrdi, kasnije bilo žao.

Iz preslika dopisivanja Prekršajni sud je utvrdio da je vidljivo, da su se oboje vrijeđali.

S obzirom na rodbinsku povezanost sutkinja Prekršajnog suda u Zadru Magda Troskot utvrdila je da su se ostvarila sva bitna obilježja prekršaja koji im se stavlja i na teret.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3