Datum objave: 11. Siječanj 2018

Nema kraja uhljebljivanju:Joško Brakus u Uredu za društvene djelatnosti Grada Šibenika

Nema kraja uhljebljivanju:Joško Brakus u Uredu za društvene djelatnosti Grada Šibenika
Diana Ferić
Diana Ferić

Uhljabljivanje je izgleda najplodonosnija aktivnost  gradske vlasti u Šibeniku. Portal šibenski. hr donosi priču o tomu kako je jedan od bivših direktora TEF-a, s početka 2000-ih, Joško Brakus, kojeg je to poduzeće "hranilo" više od dva desetljeća, i kad više u Tvornici nije bilo ni proizvodnje ni perspektive, raspoređen je u Odjel za društvene djelatnosti Grada kao savjetnik za školstvo!?

Ali, gle čuda, piše  na portalu šibenski. hr Davorka Blažević,  iz Grada doznajemo da se Brakusu nije svidjelo što je smješten u ured s još tri djelatnice toga resora, pa je nakon tri-četiri dana demonstrativno otišao na bolovanje i poručio da se neće vratiti na posao dok mu ne osiguraju vlastiti ured. Kakav je imao godinama u TEF-u, iako posla nije imao!?


Jedini se javio

– Da, nevjerojatno je to. Naprosto ne razumijem mentalne sklopove nekih ljudi. Donedavno je bilo sedam zaposlenika u TEF-u i svih sedam je zbrinuto. Postupili smo ljudski, ne možemo ljude nakon toliko godina baciti na ulicu, pa smo im našli radna mjesta u skladu s njihovom stručnom spremom i iskustvom u gradskim poduzećima, Vodovodu, Čistoći, i gradskoj upravi. Brakus je po struci ekonomist, a kako iz našeg Odjela za društvene djelatnosti u mirovinu odlazi Božo Baus, raspisali smo natječaj. Brakus se jedini javio, kao i gđa Ciganović na ovo mjesto u financijama, gdje je trebala raditi na računovodstvu javnih ustanova, napose Kazališta, da ne uzimamo ljude po ugovoru o djelu. I svi zadovoljni. No, kod nas ni to ne može, priznaje gradonačelnik.

I što sada?
– Čim se Brakus pojavi na poslu, razgovarat ću s njim da vidim je li voljan raditi u Odjelu društvenih djelatnosti ili će ići u prijevremenu mirovinu, za koju ima uvjete. Očekivali smo da ćemo njegovim dolaskom u gradsku upravu dobiti značajnu pomoć u raspetljavanju imovine TEF-a, da bismo napokon dokinuli račun poduzeća nakon 22 godine. Tko bi to mogao bolje od njega? Ali, to očito neće ići. Takvi smo, kakvi smo – rezignirano će Burić.

A možda da se prestane s uhljebljivanjem, koje se eufemistički naziva zbrinjavanjem, i da zaposleni dijele sudbinu svojih tvrtki i traže posao kao sav ostali "običan" svijet?

Iz kategorije: Vijesti