Datum objave: 10. Siječanj 2018

Iznenađenja nema, Jakov Terzanović ponovno je izabran za direktora Poda

Iznenađenja nema, Jakov Terzanović ponovno je izabran za direktora Poda
Diana Ferić
Diana Ferić

Jakov Terzanović ponovno je izabran za direktora gradske tvrtke Podi u kojoj je, kako je nedavno napisao kolega Zdravko Pilić „od stoljeća sedmog“. Bio je direktor u tri mandata – s izuzetkom četiri godine, od siječnja 2010. do siječnja 2014. godine, u kojima je bio zamjenik Vjekoslavu Kalebu, u mandatu SDP – HNS-ove vlasti u gradu Šibeniku.

 

Njegov ponovni izbor iznenadio je samo naivne, one koji još uvijek vjeruju da su sposobnost i dobre poslovne reference ipak važnije od stranačke podobnosti ili koji pak vjeruju riječima šibenskog gradonačelnika da od Šibenika želi stvoriti svjetsku metropolu, metropolu novih tehnologija i privući u njega mlade, sposobne ljude s isto tako svjetskim referencama.

 

Ponovni izbor Jakova Terzanovića još jedna je dokaz da su to samo lijepe želje,a da stranka, u ovom slučaju HDZ, ipak ima zadnju pred kojom se prvi čovjek Šibenika povuče.

 

Naime, već se nekoliko mjeseci u kuloarima u Šibeniku najavljuje da će Podima, koje istina krasi titula najbolje poduzetničke zone u Hrvatskoj u 2015 godini, doći do kadrovskog provjetravanja i da će Terzanovića nakon što mu istekne mandat zamijeniti nestranačka Gabrijela Gega Balun, Šibenčanka koja živi i radi u Zagrebu i koja ima zvučne reference – obnašala je menadžerske funkcije u IBM-u i Microsoftu, završila je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Očito je i neustrašiva jer je bila članica hrvatske ženske reprezentacije na Kilimandžaro. Navodno su je neki ljudi iz gradske uprave „cimali“ već mjesecima da dođe u Šibenik i prihvati vođenje poduzetničke zone. I kada je ta mlada, sposobna žena to odlučila napraviti ispostavilo se da ona baš i nije kadar koji Šibeniku treba i da Jakov Terzanović, koji cijeli svoj radni vijek pliva na krilima HDZ –a, bolje riješenje.

 

On je, podsjetimo, s mjesta tajnika Gradske organizacije Crvenog križa sredinom 90 – tih godina prošloga stoljeća došao, naravno politički, na mjesto direktora Županijskog radio Šibenika u kojem se kao menadžer i nije proslavio pa je za nagradu premješten u gradsku tvrtku Podi, najprije kao zamjenik tadašnjem direktoru Veći Baranoviću, a nakon njegovog umirovljenja postaje direktor te tvrtke. Za HDZ, čini se, nezamjenjiv. Jedno vrijeme bio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika.

 

Čudno je da gradska uprava nije izvijestila javnost o kandidaturama i izboru prvog čovjeka Poda što bi bilo razumljivo jer riječ je o gradskoj tvrtki. Bilo bi pošteno da javnost zna tko su bili kandidati, kakvi su bili njihovi programi i zbog čega je izabran Jakov Terzanović. No kako to ne znamo poslali smo im novinarski upit pa očekujemo nastavak ove priče, odnosno da gradonačelnik Željko Burić u javnosti obrani to što je izbor ipak pao na Terzanovića iako uopće ne sumnjamo da je presudio ingeniozni program razvoja Poda koje je ponudio.
 

Iz kategorije: Vijesti