Datum objave: 10. Siječanj 2018

Iznenađenja nema, Jakov Terzanović ponovno je izabran za direktora Poda

Diana Ferić
Diana Ferić

Jakov Terzanović ponovno je izabran za direktora gradske tvrtke Podi u kojoj je, kako je nedavno napisao kolega Zdravko Pilić „od stoljeća sedmog“. Bio je direktor u tri mandata – s izuzetkom četiri godine, od siječnja 2010. do siječnja 2014. godine, u kojima je bio zamjenik Vjekoslavu Kalebu, u mandatu SDP – HNS-ove vlasti u gradu Šibeniku.

 

Njegov ponovni izbor iznenadio je samo naivne, one koji još uvijek vjeruju da su sposobnost i dobre poslovne reference ipak važnije od stranačke podobnosti ili koji pak vjeruju riječima šibenskog gradonačelnika da od Šibenika želi stvoriti svjetsku metropolu, metropolu novih tehnologija i privući u njega mlade, sposobne ljude s isto tako svjetskim referencama.

 

Ponovni izbor Jakova Terzanovića još jedna je dokaz da su to samo lijepe želje,a da stranka, u ovom slučaju HDZ, ipak ima zadnju pred kojom se prvi čovjek Šibenika povuče.

 

Naime, već se nekoliko mjeseci u kuloarima u Šibeniku najavljuje da će Podima, koje istina krasi titula najbolje poduzetničke zone u Hrvatskoj u 2015 godini, doći do kadrovskog provjetravanja i da će Terzanovića nakon što mu istekne mandat zamijeniti nestranačka Gabrijela Gega Balun, Šibenčanka koja živi i radi u Zagrebu i koja ima zvučne reference – obnašala je menadžerske funkcije u IBM-u i Microsoftu, završila je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Očito je i neustrašiva jer je bila članica hrvatske ženske reprezentacije na Kilimandžaro. Navodno su je neki ljudi iz gradske uprave „cimali“ već mjesecima da dođe u Šibenik i prihvati vođenje poduzetničke zone. I kada je ta mlada, sposobna žena to odlučila napraviti ispostavilo se da ona baš i nije kadar koji Šibeniku treba i da Jakov Terzanović, koji cijeli svoj radni vijek pliva na krilima HDZ –a, bolje riješenje.

 

On je, podsjetimo, s mjesta tajnika Gradske organizacije Crvenog križa sredinom 90 – tih godina prošloga stoljeća došao, naravno politički, na mjesto direktora Županijskog radio Šibenika u kojem se kao menadžer i nije proslavio pa je za nagradu premješten u gradsku tvrtku Podi, najprije kao zamjenik tadašnjem direktoru Veći Baranoviću, a nakon njegovog umirovljenja postaje direktor te tvrtke. Za HDZ, čini se, nezamjenjiv. Jedno vrijeme bio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika.

 

Čudno je da gradska uprava nije izvijestila javnost o kandidaturama i izboru prvog čovjeka Poda što bi bilo razumljivo jer riječ je o gradskoj tvrtki. Bilo bi pošteno da javnost zna tko su bili kandidati, kakvi su bili njihovi programi i zbog čega je izabran Jakov Terzanović. No kako to ne znamo poslali smo im novinarski upit pa očekujemo nastavak ove priče, odnosno da gradonačelnik Željko Burić u javnosti obrani to što je izbor ipak pao na Terzanovića iako uopće ne sumnjamo da je presudio ingeniozni program razvoja Poda koje je ponudio.
 

Iz kategorije: Vijesti