Datum objave: 09. Siječanj 2018

Hrvatske šume, nakon Dujićevog dolaska, benevolentne prema zahtjevima Šibenika

Hrvatske šume, nakon Dujićevog dolaska, benevolentne prema zahtjevima Šibenika
Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik će uputiti pisani zahtjev Hrvatskim šumama da im prepuste upravljanje na svim objektima i svem zemljištu na Jadriji koji su im zanimljivi, dogovoreno je danas na sastanku čelnika Grada Šibenika i predsjednika uprave Hrvatske šuma Krunoslava Jakupčić na kojem je bio i njegov odnedavni savjetnik Nediljka Dujić.

„U Gradskoj četvrti Jadrija naslijeđeni su brojni problemi, a cilj nam je uhvatiti se u koštac s njima. Upravo su Hrvatske šume dominantan faktor kad su u pitanju imovinsko- pravni odnosi i drago nam je da imamo priliku razgovarati o rješenjima. Grad Šibenik će, uz pisano obrazloženje, Hrvatskim šumama uputiti i zahtjev za sve objekte i zemljišta na Jadriji za koje smatramo da bi njima trebali upravljati“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.


Razgovaralo se o rješavanju imovinsko-pravne problematike u nadležnosti Hrvatskih šuma na području Jadrije. Intenzivirat će se aktivnosti ucrtavanja postojećih cesta prema izrađenom elaboratu nerazvrstanih cesta koji ranije nije proveden u Katastru radi prelaska na Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra ( ZIS).
Grad Šibenik i Hrvatske šume surađivat će u postupku utvrđivanja građevnih čestica za legalizirane objekte, s ciljem da se izbjegnu i mogući infrastrukturnih problemi- rečeno je na današnjem sastanku.


Razgovaralo se i o problemu igrališta u Lozovcu, a dogovoreno je i da Grad Šibenik Hrvatskim šumama uputi i zahtjev za dodjelu zemljišta na kojem su teniski tereni na Šubićevcu.

Iz kategorije: Vijesti