Datum objave: 09. Siječanj 2018

Tonči Restović: Odluka o zbrinjavanju otpada je pogrešna,u cijenu se uračunavaju i moguće kazne!

Tonči Restović: Odluka o zbrinjavanju otpada je pogrešna,u cijenu se uračunavaju i moguće kazne!
Diana Ferić
Diana Ferić

Potpuno neprimjereno, bahato i nepotrebno ocijenio je Tonči Restović, predsjednik GO SDP -a Šibenik  retroaktivno povećanje cijene odvoza smeća u Šibeniku za čak 50 posto. Glavne teme njegove današnje konferencije za novinare  bile su Odluka o zbrinjavanju otpada te Odluka po povećanju plaće pročelnicima upravnih odjela u Gradu Šibeniku.

„Smiješno je obrazloženje da su cijene povećane zbog potrebe odvoženja smeća na Bikarac. pa to se radi već dvije godine. Nedopustivo je i to što je to napravljeno bez da se građanima dalo bilo kakvo objašnjenje. Očito je da se ova vlast potpuno opustila i da se postavlja iznad svih umjesto da služi građanima“, istaknuo je Restović.

Kazao je i da je Odluka o zbrinjavanju otpada koju je donijelo Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici potpuno pogrešna te da ukazuje na to da će sasvim sigurno uskoro biti ponovno povećane cijene usluga Čistoće, možda opet za 50 posto.

 

„Vrlo je zanimljivo pogledati formulu za formiranje cijene odvoza smeća koja je u nju ugrađena. Nevjerojatno je to što u nju ulaze i kazne koju će građani plaćati ako se utvrdi da nisu napravili sve što se od njih očekuje što je nečuveno. Nema smisla ni to da kontrolu provode upravo oni koji pružaju uslugu, djelatnici Čistoće što podsjeća na onu „kadija te tuži kadija ti sudi““, upozorio je Restović.

 

Sramotnom je nazvao Odluku Gradskog vijeća po kojoj se samo pročelnicima u gradskoj upravi povećavaju plaće. „To je sramotno iz dva razloga, najprije zbog toga što se plaća povećava onima koji već primaju 10 000 kuna dok ostalim zaposlenicima koji kvalitetno rade svoj posao plaća ostaje ista, a neki rade i za 3 500 kuna neto. Drugi razlog zbog kojeg je to povećanje vrlo upitno je upitna kvaliteta posla tih pročelnika pa tako imamo situaciju da nam revizija stalno daje uvjetno mišljenje, kasni plaćanje obveza koje grad ima, Ministarstvo nam vraća nezakonite zaključke oko izmjene GUP –a“, i slično napomenuo je Restović.

 

On smatra da se gradska vlast neodgovorno upravlja javnim novcem i da ga troši gdje god stignu, a najmanje na povećanje kvalitete života građana.

 

Pohvalio je ovogodišnju Adventuru i organizaciju dočeka nove godine prvenstveno zbog toga što su u đardin i na Poljanu izvukli veliki broj Šibenčana što im je, kaže, i bio smisao, a za njega je manje važno koliko je i je li bilo turista na tim događanjima. Za njega je to bio najbolji doček nove godine do sada, a kao zaslužnog za to  posebno je istaknuo Zorana Eraka.

Iz kategorije: Vijesti