Datum objave: 28. Prosinac 2017

Petrina podržao Ovršni ustanak i prozvao sve koji su krivi za muke blokiranih i ovršenih građana

Petrina podržao Ovršni ustanak i prozvao sve koji su krivi za muke blokiranih i ovršenih građana
Diana Ferić
Diana Ferić

Borbu protiv Ovršnog zakona u ožujku 2017. započela je Inicijativa Ovršni ustanak. Stipe Petrina i drugi članovi njegove nezavisne liste koji aktivno prate rad ove inicijative i sastavni su njen dio poslali su im sljedeću poruku:

"Podržavamo rad Inicijative Ovršni ustanak jer su nam ciljevi isti: deblokada hrvatskih građana i pravnih subjekata.

Problem blokiranih i ovršenih građana je uz korumpirano sudstvo sigurno jedan od najvećih problema u Hrvatskoj jer pogađa ne samo preko 320.000 blokiranih građana Hrvatske već i članove njihovih obitelji pa je zapravo jedan milijun građana Hrvatske direktno egzistencijalno ugrožen blokadom računa koja je posljedica zločinačkom i genocidnog Ovršnog zakona. Brojke o blokiranih su zastrašujuće. Oko 90% blokiranih građana je u blokadi preko 365 dana, a mnogi već niz godina bez ikakve šanse da otplate svoj dug. Glavnica njihovog duga je oko 8 milijardi kuna, ali njihov ukupni dug je nevjerojatnih 42 milijardi kuna, a dnevno raste za čak 2,2 milijuna eura! Zatezne kamate na taj dug iznose 21 milijardu kuna! Ekonomski stručnjaci su do sada često naglašavali da ovakvih trajnih blokada računa građana i poduzeća nema nigdje u svijetu. Tako nešto se drugdje radi samo prema mafiji. Blokade računa su glavni okidač za iseljavanja. One paraliziraju i građane i poslovne subjekte i zato moraju biti pod hitno uklonjene.

Kao što smo do sada dali podršku u skupljanju potpisa za novi Ovršni zakon podržali smo i izbor političke štetočine godine. Inicijative Ovršni ustanak nominirala je ove kandidate:

1. Zdravko Marić, zbog pokušaja uvođenja poreza na nekretnine i teroriziranje građana preko FINA-e;

2. Dražen Bošnjaković, jer je napisao sadašnji Ovršni zakon i ništa nije učinio kao ministar pravosuđa se taj zakon promijeni;

3. Martina Dalić, zbog donošenja štetnog Lex Agrokora jer vodi takvu gospodarsku politiku da radom u Hrvatskoj blokirani nikad ne mogu otplatiti dug;

4. Andrej Plenković, jer vjerodostojno obmanjuje građane da će riješiti problem blokiranih;

5. Kolinda Grabar – Kitarović, jer je došla na vlast lažući blokirane i ovršene građane da će riješiti njihov problem.

Nakon glasovanja članova i simpatizera ove inicijative pobjedu je odnio Andrej Plenković, dok je Zdravko Marić zauzeo zasluženo drugo mjesto. Stavili su omču oko vrata hrvatskom narodu i to jasno moramo svima reći. Pobjednik ovog izbora će dobiti Zlatnu omču koju će mu uručiti članovi inicijative pred kraj 2017. godine.

Nastavljamo borbu protiv Ovršnog zakona do konačne pobjede. Nezavisna lista Stipe Petrina će u toj borbi dati svoj obol što je dužnost svakog istinskog domoljuba", napisao je Petrina.

Iz kategorije: Vijesti