Datum objave: 27. Prosinac 2017

Još jedno priznanje Tucku i njegovim momcima - proglašeni najboljom momčadi u 2017.

Još jedno priznanje  Tucku i njegovim momcima - proglašeni najboljom momčadi u 2017.
Diana Ferić
Diana Ferić

Nema sportske nagrade koju ove godine nisu osvojili izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak i njegova momčad. Taj su niz zaokružili izborom za najbolju momčad godine, u glasovanju u koje je sudjelovalo čak 365 sportskih novinara, a u organizaciji Sportskih novosti.

 

Za najboljeg sportaša izabran je Tin Srbić koji je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu osvojio prvu zlatnu medalju za Hrvatsku u gimnastici u vježbi na preči. U Montrealu je prvi put sudjelovao na Svjetskom prvenstvu i odmah se popeo na najvišu stepenicu.

 

Sandra Perković proglašena je najboljom sportašicom. Svjetska prvakinja u bacanju diska i osvajačica Dijamantne lige osvojila je čak 335 glasova. Ako na Europskom prvenstvu 2018. osvoji peto uzastopno europsko zlato postat će najbolja sportašica u povijesti bacačkih disciplina.

 

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija dobila je nagradu za najbolju momčad. Vaterpolisti su u 2017. osvojili Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Momčad Ivice Tucka osvojila je 312 glasova. Tucak je bio sretan priznanjem i smatra da mogu nastaviti s osvajanjem medalja ako svi igrači ostanu zdravi.

 

Najboljom ekipom proglašena je ženska samostrel reprezentacija. Samostrelašice su osvojile 136 glasova. Ovo je već treći put da su samostrelašice odnijele titulu za najbolju ekipu.

 

Nagradu za pothvat godine dobila je plivačica Dina Levačić. Mlada Splićanka postala je prva Hrvatica koja je preplivala La Manche i druga žena u svijetu koja je dosegla Trostruku krunu u roku od 90 dana.

 

Trostruka kruna je preplivavanje kruga oko Manhattana (46 km), kanala Catalina (34 km) i La Mancha.
Za Potez godine nagrađen je vaterpolist Anđelo Šetka koji je organizirao da mladi vukovarski vaterpolisti dođu na more u Split.

Trofej za Fair play dodijeljen je Dariju Lujiću, treneru nogometnog kluba Ivanja Rijeka, koji je naredio svojim igračima da si zabiju autogol nakon što je sudac njegovoj momčadi priznao nepostojeći gol.

 

Iz kategorije: Vijesti