Datum objave: 18. Prosinac 2017

Veliko je srce šibenskih rotarijanaca i svih koji su se uključili u akciju "Božićni most"

Veliko je srce šibenskih rotarijanaca i svih koji su se uključili u akciju "Božićni most"
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski Rotary klub uz potporu trgovačkog lanca Djelo na najljepši je način razveselio 20 siromašnih obitelji na šibenskom području od Rogoznice do Murtera, Tisnog, Rupa i Vaćana poklonivši im pakete s hranom i novčane donacije koje su prikupili u svojoj plemenitoj akciji Božićni most.

Pomogli su 67 ljudi, 30 odraslih i 37 djece. Nakon što su jučer sortirali proizvode koje su građani ostavljali u posebnim košarama u trgovinama Djelo, kupili su suhomesnate proizvode, maslac, sir, primjerene božićne poklone za svu djecu s popisa, stavili novac u kovertu za svaku obitelj sve su to odnijeli na adrese 20 najugroženijih obitelji čiji im je popis dao Centar za socijalnu skrb u Šibeniku.

„Danas je bilo posebno lijepo biti Rotarijanac, biti čovjeku čovjek. Iskreno hvala svim sugrađanima koji su pomogli da se danas tako osjećamo Jedan čovjek nam je rekao „Jutros nisam znao što ćemo za ručak, a ne kako ću kupiti mlijeko i pelene i ostalo i zato vam hvala", mi smo mu odgovorili da će nam zahvalit tako što će on pomoći nekome ako ikad bude mogao“, kazao je Marin Roman, predsjednik šibenskog Rotary kluba nakon što su jučer obišli sve te obitelji.

Šibenski rotarijanci novčanu pomoć prikupili su svojom donatorskom večerom koja je održana početkom ovog mjeseca u Gradskoj vijećnici u Šibeniku i uplatama na njihov žiro račun,a postavili su i posebne košare u trgovinama Djela u koje su ljudi dobrog srca ostavljali hranu za pomoć siromašnim obiteljima kojima su tako uljepšali o olakšali predstojeće blagdane, ali i pokazali da u svojoj nevolji nisu sami.
 

Iz kategorije: Vijesti