Datum objave: 15. Prosinac 2017

Uređeno i potkrovlje šibenskog prenočišta za beskućnike koji sretniji dočekuju hladne dane i blagdane

Diana Ferić
Diana Ferić

Uređeno je i to vrlo komforno potkrovlje šibenskog prenoćišta za beskućnike u Ulici braće Polića koje je otvoreno prije nekoliko godina. Prostor je blagoslovio šibenski biskup monsinjor Tomislav Rogić, a otvorio ga je ravnatelj Caritasa biskupije Šibenik don Anto Pavlović koji je zahvalio svim dobročiniteljima i donatorima koji su pomogli da se ovaj projekt realizira, da se opremi i uredi prostor. Plan je bio da će potkrovlje isključivo za žene koje su silom prilika ostale bez doma, ali je šibenski Caritas odlučio da će za njih biti uređen prostor na drugoj lokaciji, kako kaže Miljenko Jukić, zamjenik ravnatelja Caritasa. Sredstva i donacije za uređenje porktovlja osigurali su Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija, udruga Hrvatska žena, Industrijsko-obrtnička škole, Društvo 'Naša djeca', Katolička školea, Rotary klub


Prenočište je otvoreno 2014. godine čime je sustavno riješeno pitanje beskućnika u Šibeniku.

„Čestitam gradonačelniku Buriću, Caritasu biskupije Šibenik i svim vrijednim ljudima koji su pomogli u uređenju ovog prostora koji izgleda zaista prekrasno. Zakonska obveza društva je da se brine o beskućnicima, ali i svakog pojedinca da iskaže humanost i pomogne potrebitima. Bilo bi mi iznimno drago da u našem gradu, županiji i državi nemamo potrebu za ovakvim prihvatilištima, ali sam ponosan što želimo i možemo pomoći ljudima koji se nađu u teškoj situaciji“, kazao je župan Goran Pauk.

Novouređeno potkrovlje sastoji se od četiri dvokrevetne spavaonice, praonice, dviju kupaonica, kuhinje i dnevnog boravka, a na dvije etaže najpotrebitijima sada je osigurano ukupno 16 ležajeva.

Caritasu Šibenske biskupije Društvo naša djeca uručilo je danas donaciju od četiri tisuće kune za potrebe Prenoćišta za beskućnike čiji će korisnici, zahvaljujući dobrim ljudima, ovaj Božić provesti u toplom i ugodnom prostoru.
 

Iz kategorije: Vijesti