Datum objave: 13. Prosinac 2017

Zatvorene prijave za ovogodišnju Freetuladu na Aventuri,natječe se 9 ekipa

Zatvorene prijave za ovogodišnju Freetuladu na Aventuri,natječe se 9 ekipa
Diana Ferić
Diana Ferić

Devet ekipa, najviše do sada prijavilo se za lov na gastronomsku nagradu, Zlatnu fritulu, za natjecanje u pripremanju fritula Freetulada 2017 koje će biti održano u nedjelju, 17. prosinca s početkom u 19 sati na šibenskoj Adventuri. Zbog popunjenih kapaciteta prijave na Freetuladu zatvorene, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

 

Prošlogodišnje pobjednice iz ekipe Kraljevske obitelji u sastavu Marijana Brajković, Ana Lovrić, Maja Šantić, Rajna Marinov i Ana Lokas Bataljaku imat će težak zadatak obrane prvog mjesta jer ovogodišnja konkurencija je brojna, a među prijavljenim su novinari i novinarke, pročelnice, općinske  načelnice, profesorice... Natjecat će se: ekipa Kate u sastavu Sandra Jakelić, Anita Aužina, Nadija Zorica, Sanja Antunov Mihić, Irena Matas i Senka Bilać, zatim ekipa Fritulice, odnosno Željka Kovač, Maja Grubić, Irena Gotovac, Ana Čosić i Mila Kundajica; natjecateljice iz ekipe Tortessa – Vesna Mrdeža, Roberta Roca, Alisa Mazalin i Gordana Goreta; tim NP Krka s Vedranom Kuvač, Doris Banić, Ivicom Banićem, Marijom Gundić, na čelu s ravnateljem Krešimirom Šakićem; Ženke u sastavu Ana Kapoši, Martina Japundžić i Lucija Mikulandra; Mali porat u dvojcu Šime Ferara i Marko Bareša; zatim Punjene Frite, odnosno Kristina Knežić i Nikolina Bračić, zaključno s najbrojnijima, ekipom Šibenskog Portala u sastavu: Ksenija Bilan, Josipa Bolanča, Ana-Marija Crnica, Sanja Raičković, Matea Jurić, Ana Rak, Anita Lugović, Ivana Bulat, Mario Marotti i Goran Pauk.

Danijelu Mileti, Željku Krnčeviću i Siniši Gulinu, iskusnom žiriju zaduženom za odabir najukusnije okruglice, ove godine pridružit će se Tome Gostijanović i pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, a sve posjetitelje i natjecatelje će kroz četvrtu Freetuladu voditi šibenski masterchef, Valerio Baranović. Freetulada se vezuje na tradiciju slavljenja Osmina ili Proslave, stoljetnog vjerskog običaja kojim započinje tjedan uoči Božića ponoćnom zvonjavom sa svih crkvenih zvonika, koji je do danas sačuvan još jedino u Šibeniku. Proslava je ujedno označavala dan u godini kada bi se prvi puta spravljale fritule, tradicionalna božićna slastica.

 

Podsjećamo, do nedjeljne fritulade na Adventuri nas očekuje bogat program, počevši od večerašnjeg koncerta Amy's House, tribute benda Amy Winehouse, u petak nam stižu gosti iz RHCP tribute benda,u subotu će nastupiti Miro Odak i Stringsi, a nedjelju ujutro, s početkom u 11 sati, Miro Odak i Lili Gee održat će dječji koncert za sve mališane.


 

Iz kategorije: Vijesti