Datum objave: 07. Prosinac 2017

Ivan Pernar se na deložaciji posvađao s policijom, Živi zid treća politička snaga

Ivan Pernar se na deložaciji posvađao s policijom, Živi zid treća politička snaga
Diana Ferić
Diana Ferić

Ivan Pernar se jutros nalazi na jednoj deložaciji, a o svemu izvještava na svom Facebooku.

"Uživo iz Črnomeljskog puta 3 gdje se deložira obitelj Gračanin zbog kredita Zagrebačke banke", napisao je Pernar i emitirao video.

No, kako se čini iz videa, policajci Pernaru nisu dopustili da dođe do kuće. On se s njima posvađao.

"Želi se deložirati jedna obitelj koja nije mogla vratiti kredit. U Hrvatskoj navodno postoji sloboda govora, ali javnosti se ne dozvoljava da snima ono što se događa.

Deložacija je zakazana u deset sati", rekao je Pernar u uvodu. Na deložaciji se nalazi i Ivan Vilibor Sinčić.

 

Istodobno objavljeni su rezultati redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocija plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno početkom prosinca (od 1. do 5. prosinca), po kojima je Živi zid treća politička snaga u Hrvatskoj.

 

Naime, da su parlamentarni izbori provedeni početkom prosinca (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 53-59 %), Živi zid bio bi treća stranka u Hrvatskoj s izbornom podrškom od 11 posto (prema 7,5 posto iz studenog), dok bi MOST pao na četvrto mjesto. Živi zid je najveći dobitnik na političkoj sceni u posljednjih mjesec dana, a ovomjesečno treće mjesto je najbolji plasman u posljednjih godinu i pol, dok je razina izborne potpore najviša izmjerena otpočetka pojavljivanja Živog zida na hrvatskoj političkoj sceni, prenosi N1 televizija.

 

Most je sada na četvrtom mjestu s izborom od 7,5 posto što je ujedno i najveći pad koji je neka stranka zabilježila u ovomjesečnom istraživanju.
HDZ bi bio relativni pobjednik izbora s potporom od 30,8 posto (prema 31,3 posto iz studenog). Istovjetni je pad od pola postotnog boda zabilježila i vodeća opozicijska stranka SDP koja bilježi izbornu potporu od 22,3 posto.

 

HSS je peti s izbornom podrškom od 3,5 posto (prije mjesec dana 3,1 posto), dok je Stranka rada i solidarnosti BM 365 na šestom mjestu s izborom od 2,1 posto (prema 2,3 posto iz studenog).

 

Podršku iznad jedan posto bilježi pet stranaka: Neovisni za Hrvatsku (1,7 posto), HNS (1,3 posto), IDS (1,1 posto) te Glas i HSP AS (po 1 posto). Četiri su stranke s izborom manjim od 1 posto: HSU (0,8 posto), HDSSB i Pametno (po 0,6 posto) i HSLS (0,4 posto). Ostale stranke bilježe skupni izbor od 2,5 posto, dok je 11,9 posto neodlučnih.
 

Iz kategorije: Vijesti