Datum objave: 29. Studeni 2017

Zbog žestokog sukoba Pernara i Zekanovića nakon presude u Haagu prekinuta sjednica Sabora

Zbog žestokog sukoba Pernara i Zekanovića nakon presude u Haagu prekinuta sjednica Sabora
Diana Ferić
Diana Ferić

Sjednica Hrvatskog sabora prekinuta je zbog žestoke svađe na rubu fizičkog obračuna do koje je došlo između saborskih zastupnika Ivana Pernara (Živi zid) i Hrvoja Zekanovića (HRAST).

Do svađe je došlo nakon što je Ivan Pernar zahtijevao da sjednica Sabora bude nastavljena nakon prekida do kojeg je došlo kada je u Haagu kada je izrečena presuda šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata nakon čega je Slobodan Praljak popio otrov.


Ivan Pernar je negodovao zato što se sjednica ne nastavlja na što su reagirali zastupnici Branimir Glavaš, Hrvoje Zekanović i Damir Felak. Zekanović je na Ivana Pernara vikao da je glup i da se ide liječiti, a Felak je nečim gađao gađao Pernara nakon čega je intervenirala saborska straža i spriječila eskalaciju sukoba.
Prekid sjednice Sabora doznavši za presudu u Haagu i čuvši vijst da je Slobodabn Praljak popio otrov tražio je zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović nakon čega je predsjedavajući Željko Reiner odredio stanku. od 10 minuta do 12 sati.


– Bilo bi logično da Sabor prekine sjednicu. Uskoro će reći više predsjednik Sabora – kazao je Hrvoje Zekanović u hodniku Sabora. Oko podneva potpredsjednik Sabora Željko Reiner objavio je da proglašava stanku do 13 sati.
Nakon smirivanja situacije Zekanović je izjavio da je morao reagirati na takav način i da mu je žao zbog, ali ne i zbog onoga što je rekao Pernaru koji, smatra Zekanović, u teškim trenucima za hrvatsku državu i dalje širi svoju demagogiju i populizam.
-Sve to gledamo,kazao je Zekanović, a on to zanemari i cereka se, to je nedopustivo, upozorio sam ga više puta, nemoj se danas cerekati, stani na loptu... Radi se o trenutku koji nas je duboko potresao, a kad se pomisli da si je general Slobodan Praljak upravo pokušao oduzeti život zbog presude hrvatskoj državi, mislim da je moja reakcija bila primjerena.

 

Iz kategorije: Vijesti