Datum objave: 24. Studeni 2017

Marija Alfirev koja je u Saboru zamjenila Klarina pokazala da nema namjeru sjediti i šutjeti

Marija Alfirev koja je u Saboru zamjenila Klarina pokazala da nema namjeru sjediti i šutjeti
Diana Ferić
Diana Ferić

Vodičanka Marija Alfirev novopečena saborska zastupnica iz redova SDP-a istupila je na današnjoj sjednici Sabora svojim amandmanima na prijedlog proračuna za 2018. godini i to dva iz područja socijalne skrbi te jedna koji se odnosi na rekonstrukciju vodičke zaobilaznice što je uz nju tražio i njezin stranački kolega Franko Vidović.

 

Marija Alfirev predložila je da se za osiguranje novog, prikladnog prostora za rad Centra za socijalnu skrb u Šibeniku u državnom proračunu osigura milijun kuna. „ To su najavljivali i gradonačelnik Šibenika Željko Burić i ministrica Nada Murganić, ali tu stavku u prijedlogu proračuna ne vidim“, kaže Marija Alfirev. Uložila je drugi amandman prema Ministarstvu socijalne skrbi kojim traži da se osigura 100 milijuna kuna za povećanje minimalne zajamčene naknade socijalne skrbi. „Svjesna sam toga da je riječ o puno novca , ali oni koji primaju minimalnu zajamčenu naknadu od samo 800 kuna žive na rubu mizerije i ljudskog dostojanstva i tu naknadu treba povećati“, istaknula je.

 


Franko Vidović je predložio četiri amandmana na prijedlog novog proračuna i to da se na cesti D33 za gradnju prometnice s četiri trake od čvora Dubrava do čvora Šibenik izdvoji 18 milijuna kuna jer je Šibenik jedini grad u Dalmaciji koji nema takav prilaz s autoceste.

Predložio je i da se 18 milijuna kuna osigura za rekonstrukciju nove vodičke zaobilaznice koja je loše izvedena i nazvana je cestom smrti.
Tražio je i da se u proračunu osigura novac za obnovi tvrđave svetog Nikole u Šibeniku i to 12 milijuna kuna.

 

FOTO:Info Vodice

Iz kategorije: Vijesti