Datum objave: 20. Studeni 2017

Ubio majku iz osvete zbog dugogodišnjeg zlostavljanja

Ubio majku iz osvete zbog dugogodišnjeg zlostavljanja
Diana Ferić
Diana Ferić

Protiv 28 – godišnjaka koji je ubio majku 16. studenog u njihovom stanu u Šibeniku Županijsko državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. toč. 4. Kaznenog zakona/11.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u jutarnjim satima 16. studenog 2017. u Šibeniku, u stanu u kojem je živio sa svojom majkom u cilju da je usmrti najprije majku počeo udarati nogama i rukama po tijelu, a potom joj udarcima u glavu nanio više teških tjelesnih ozljeda glave koje su dovele do smrtnog ishoda . Želio joj se osvetiti zbog višegodišnjeg zlostavljanja,.
Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku je podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123 st. 1. toč. 2 i 3. ZKP-a). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor po traženim osnovama, kažu u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

Pretučenu 60 – godišnjakinju u besvjesnom stanju je u njezinom stanu našao njezin brat te pozvao službu Hitne pomoći. U trenutku dolaska liječničkog tima u 9.55 sati, nesretna žena bila je u teškom stanju, ali živa. No, nakon bezuspješne reanimacije njezina smrt proglašena u 10,15 sati. Na mjesto događaja, brzo je stigla i policija, te u stanu zatekla i sina Berta, koji je odmah priveden zbog sumnji da je usmrtio majku.

To ubojstvo na Baldekinu treći je slučaj teškog obiteljskog zločina ove godine na šibenskom području.

19 – godišnji Tin Šunjerga je 25. ožujka u Čistoj Velikoj. hicima iz pištolja u potiljak ubio je u polju svoju majku Silvanu (46), a potom u garaži obiteljske kuće i oca Marina (45), pripadnika splitske Specijalne policije.

U Šibeniku, 2. rujna ove godine 44-godišnjak je fizički nasrnuo na svoga oca i udario ga više puta teškim ključem od konobe po glavi. Nesretni starac uslijed zadobivenih teških ozljeda glave, preminuo je 25 dana kasnije u šibenskoj bolnici.
 

Iz kategorije: Vijesti