Datum objave: 14. Studeni 2017

Samo desetak žena poduzetnica na predavanju motivatorice za žensko poduzetništvo Marianne Karin Shipman

Samo desetak žena poduzetnica na predavanju motivatorice za žensko poduzetništvo Marianne Karin Shipman
Diana Ferić
Diana Ferić

Američka poduzetnica Marianne Karin Shipman, koja je nakon umirovljenja u misiji poticanja žena na poduzetništvo širom svijeta gostovala je danas u Šibeniku kao gošća Američke ambasade i Grada Šibenika. U SHE HUB-u je održala predavanje i radionicu kojoj se odazvalo jedva desetak žena.

 

Kazala je kako je njezin cilj ohrabrivati žene da se uključe u poduzetništvo jer „ako znaju voditi obitelj onda znaju voditi i tvrtke“. Pozvala je žena da surađuju, da jedna drugu međusobno potiču i da se umrežavaju jer jedino tako mogu opstati kao poduzetnice. Iznijela je već poznati podatak da su žene u svijetu vlasnice samo 1 posto tvrtki te da prihod tih tvrtki čini jedna 10 posto ukupnog prihoda svjetskog gospodarstva. Žene uglavnom rade u manufakturi širom svijetu koja je 4. po veličini ekonomija, ali je nitko tako ne doživljava. One time značajno pridonose svjetskoj ekonomiji, ali to nije priznato.

 

Na predavanju je bila i Lora Gungage, zadužena za kulturne djelatnosti u ambasadi Sjedinjenih američkih država u Zagrebu.

 

„Karenin posjet Šibeniku dio je velike kampanje koju američka ambasada provodi u suradnji s lokalnim partnerima. Ovo je dio šireg programa u sklopu kojeg smo doveli Tracy Gray na tvrđavu Barone u rujnu ove godine. Uz to, jako smo ponosni što smo u Hrvatskoj pokrenuli novi web stranicu Aurora.hr koja je namijenjena svim ženama poduzetnicama“, istaknula je.

 

Karin je osnivačica i predsjednica poduzeća EGI Development koje razvija i provodi programe za unaprjeđenje žena poduzetnica u mikro i malim poduzećima kao i onima u sektoru agrobiznisa. EGI pruža podršku u komunikaciji, marketingu i poslovnoj strategiji tvrtkama u nastajanju na području Srednje i Južne Amerike, jugoistočne Azije, subsaharske Afrike i Kariba s posebnim naglaskom na Haiti.

Također, Karin je bila glavna govornica Globalnog tjedna poduzetništva (GEW) 2015. u Tadžikistanu na kojem je sudjelovalo gotovo 300 žena poduzetnica iz ruralnih područja, dok je 2016. godine u Jeruzalemu obučavala palestinske poduzetnice kako da se što bolje pripreme za izazove modernog tržišta.
 

Iz kategorije: Vijesti