Datum objave: 14. Studeni 2017

Još jedna akcija pojačane kontrole prometa:Raste broj stradalih u prometu i prometnih prekršaja

Još jedna akcija pojačane kontrole prometa:Raste broj stradalih u prometu i prometnih prekršaja
Diana Ferić
Diana Ferić


Policija će pojačano kontrolirati promet na šibenskom području sutra, 15. siječnja od 13 do 19 sati i to na mjestima na kojima se učestalo događaju prometne nesreće, priopćila je danas PU šibensko – kninska.

“Temeljem statističkih pokazatelja u odnosu na mjesto i vrijeme i okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama s nastradalim osobama, pojačat ćemo nadzor i sankcioniranje nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika, kao jednog od najvažnijih elemenata pasivne sigurnosti tih sudionika u prometu, uz prekršaje distrakcije – korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a sve u cilju povećanja stanja sigurnosti u prometu na cestama, a posebno u odnosu na smanjena smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja”, ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.


U proteklih deset mjeseci je na šibenskom području, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zabilježen porast broja prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za 21,7 posto. Ukupno je zabilježe 2 571 takav prekršaj u odnosu na 1 112 prekršaja u istom razdoblju prošle godine. Osim toga, evidentan je porast i broja prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje za 20,5 posto.


Od početka ove godine bilježi se negativan trend u prometu jer je povećan broj stradalih u prometnim nesrećama.

Pojačane aktivnosti, koje će biti prvenstveno usmjerene na ove prekršaje, ali i na sve druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Županije šibensko-kninske. Pozivamo sve sudionike u prometu i da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, da tijekom vožnje ne koriste mobitele kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ako dođe do prometne nesreće”; ističe Marica Kosor.

Iz kategorije: Vijesti