Datum objave: 08. Studeni 2017

U novom promidžbenom turističkom spotu Hrvatske dvojica Šibenčana - Maksim Mrvica i Dario Šarić

Diana Ferić
Diana Ferić

Svi govore o novom trominutnom promidžbenom filmu kojim se Hrvatska predstavila u Londonu na jednom od najvećih turističkih sajmova. U njemu se, što je za Šibenik jako važno, pojavljuju dva Šibenčanina i to Maksim Mrvica i Dario Šarić te nekoliko kadrova Šibenika, Kornata i NP Krke. Dario Šarić u spotu ubacuje loptu u košu na Draženovom igralištu i kaže:“Ubacujem loptu u njegov koš u našem Šibeniku“.


Osim njih u filmu su i Luka Modrić, Mario Mandžukić, Dejan Lovren, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Marin Ćilić i 2Cellos te glumica Zrinka Cvitešić. Spot je koštao 700.000 kuna, a nitko od aktera nije želio honorar. Pola milijuna kuna, koji je radi toga ostao Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice nepotrošen, ići će u humanitarne svrhe, za bolesnu djecu. U HTZ-u su odlučili našim sportašima i umjetnicima prepustiti da svaki izabere kojoj će udruzi dati. Prvi komentari hrvatskih turističkih radnika na spot bili su: Full of Life, što je i slogan hrvatsko turizma. To je ujedno i odgovor na neke ranije spotove, koji su predstavljali prirodu i kulturu u Hrvatskoj, ali i ne i ljude.

Spot je režirao Nevio Marasović, a kako kažu u HTZ-u, ovime se Hrvatsku želi dodatno pozicionirati na međunarodnom tržištu kroz poznate i uspješne osobe, a motiv su i veliki sportski događaji u idućoj godini, poput Zimskih olimpijskih igara, Svjetskog nogometnog prvenstva i Europskog prvenstva u rukometu.

Film pogledajte na linku:

http://vijesti.hrt.hr/414149/novi-promidzbeni-spot-htz-a-s-humanitarnim-karakterom
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3