Datum objave: 01. Studeni 2017

Odvjetnik Tonči Restović jedini kandidat za predsjednika GO SDP-a Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić


Tonči Restović, kao jedini kandidat na predstojećim izborima za predsjednika GO SDP –a Šibenik sigurno je i njegov budući prvi čovjek i nasljednik Franka Vidovića koji se na unutarstranačkim izborima nije kandidirao ni za jednu funkciju što je nakon poraza na lokalnim izborima i najavio. Naime, istekao je rok za podnošenje kandidatura,a Restović je jedini pravovaljani kandidat za predsjednika. „To što sam jedini kandidat smatram još većom odgovornošću da ispuni očekivanja članova te stranke“.
Pred njim je, u svakom slučaju, teška zadaća oživljavanja SDP –a i jačanja njegove uloge u političkom životu Šibenika koja je izblijdjela.

Za dopredsjednike šibenskog SDP –a prijavili su se Ivana Vučenović, predsjednica Foruma žena šibenskog SDP-a, aktualni tajnik gradske organizacije Josip Belamarić, nekadašnji tajnik gradske organizacije i bivši gradski vijećnik Josip Belamarić i Ivan Rajić te član stranke Fabijan Bujas.


Tonči Restović ima 40 godina i ima svoj odvjetnički ured. Javnosti je postao poznat još kao zagrebački student kada je pokojnom predsjedniku RH Franji Tuđmanu na proslavi 1. svibnja u Maksimiru, prilikom rukovanja, kad mu je stavio ruku na rame  odbrusio:“Makni ruku s mene“. Kazao je Tuđmanu i kako mu smeta crveni karanfil na njegovom reveru jer da svi znaju da ne voli ni taj cvijet ni ono što karanfil simbolizira.

Restović je za vrijeme bivše koalicijske vlade na čelu sa Zoranom Milanovićem bio ravnatelj JU NP Krka, a kasnije i pomoćnikom ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, a prije toga bio je od veljače 2013. do studenog 2014. godine ravnatelj Nacionalnog parka Krka.Iznimno je inteligentan i obrazovan.

Restović je i strastveni sportaš. Pet puta je s hrvatskom reprezentacijom bio europski prvak u pikadu. Pobjeđivao je i na nekim turnirima u društvenoj igri Monopoly. Družio s ei s jednim od najvećih svjetskih lijevih filozofa Tariqom Azizom.
 

Iz kategorije: Vijesti