Datum objave: 16. Listopad 2017

OŠ Tina Ujevića domaćin učenicima iz Poljske, Rumunjske i Slovenije u sklopu ERASMUS -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Osnovna škola Tina Ujevića domaćin je međunarodnog Erasmus+ projekta pod nazivom „Terra community and ethics of the future“. U sklopu projekta u Šibeniku će tijekom listopada boraviti 21 učenik iz Poljske, Rumunjske i Slovenije te njihovih osam učitelja u pratnji.

Na priredbi dobrodošlice, uz ravnatelja Vladimira Braicu i koordinatoricu projekta prof. Marijanu Mikulandru, bio je i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

„Drago nam je da je upravo šibenska osnovna škola sudionik projekta koji okuplja učenike iz različitih europskih zemalja, što je prilika za nova upoznavanja, širenje vidika te mogućnost učenja o drugim zemljama i kulturama. Šibenska djeca od malih nogu kroz aktivnosti Međunarodnog dječjeg festivala imaju priliku susretati svoje vršnjake iz cijelog svijeta, stoga nas posebno veseli upravo ovaj multikulturalni predznak i u obrazovanju. Dobro došli u Šibenik, želim da se lijepo osjećate, upoznate nove kolege i naučite lijepe stvari o našoj zemlji i našem gradu.“, poručio je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.
U sklopu projekta učenici će u petodnevnom ciklusu edukativnih aktivnosti učiti o biora znolikosti naše regije te metodama zaštite okoliša. Cilj Erasmus+ projekta je razvijati svijest o zaštiti okoliša i bogatoj bioraznolikosti zemalja partnera u projektu.

 

Iz kategorije: Vijesti