Četvrtak, 12 Listopad 2017 10:43

U Šibeniku počela stručna međunarodna konferencija o izazovima turizma u organizaciji Veleučilišta

Napisala: 
U Šibeniku počela stručna međunarodna  konferencija o izazovima turizma u organizaciji Veleučilišta

Svečano je danas u Solarisu otvorena 3. međunarodna znanstveno-stručna konferencija 'Izazovi današnjice: održivi obalni i pomorski turizam' koja će trajato do 14. listopada u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku.

„Temu ovogodišnje konferencije izabrali smo prvenstveno zbog značaja koji ima obalni i pomorski turizam, a cilj je promocija održivog ekonomskog rasta i zapošljavanje, unaprjeđenje turističke ponude te razgovori na temu prepoznavanja turističkih destinacija i oblikovanje novih turističkih proizvoda“, kaže dekan te visokoškolske ustanove Ivan Malenica.

Osim profesora u studenata tog veleučilišta i stručnjaka iz Hrvatske sudjeluju i tri inozemna gosta i to Mario del Carmen Alarcón del Amo, Tomislav Rimac i Branko Cavrić. Pokrovitelji su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i Ministarstvo turizma, a partner Konferencije je Institut za turizam RH.

Organiziranjem ove konferencije Veleučilište se želi još bilje povezati s lokalnom zajednicom pridonoseći rješavanju aktualnim problema u razviju turizma i tražeći odgovore na izazove koji s eu tomu javljaju.

Tako će sutra u Gradskoj knjižnici u Šibeniku u sklopu te konferencije organizirati okrugli stol u razvoju cruising turizma u Šibeniku.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!