Datum objave: 12. Listopad 2017

NAUTIČKA PATROLA : Šibenske marine u svemu zaostaju za konkurencijom

NAUTIČKA PATROLA : Šibenske marine u svemu zaostaju za konkurencijom
Diana Ferić
Diana Ferić

Prema rezultatima Nautičke patrole "Jutarnjeg lista" i istraživanja u kojem je tijekom proteklog ljeta sudjelovalo više od 1100 nautičara, primjetno je znatno zaostajanje marina na području Šibensko - kninske županije za ostalim hrvatskim marinama u gotovo svim kategorijama.


Ni jedna od jedanaest šibenskih marina, Pirovac, Betina, Hramina, Žut, Piškera, Jezera, Vodice, Skradin, Mandalina u Šibeniku, Frapa u Rogoznici i Kremik u Primoštenu, nije zaslužila plasman među prvih deset.


Najbolja hrvatska marina u svim kategorijama prema rezultatima Nautičke patrole je marina Punat na otoku Krku. Na drugom mjestu je ACI marina Slano u Slanom, a treća je marina Sutomišćica u Sutomišćici na otoku Ugljanu.

Plasman šibenskih marina općenito je dosta slab. Primjetno je zaostajanje u svim kategorijama.
ACI Marina Skradin uspjela je, primjerice, dohvatiti 3. mjesto u kategoriji educiranosti i stručnosti osoblju (šibenska Mandalina i murterska Hramina u toj su kategoriji na 9. i 10. mjestu), a marina Mandalina izvrsno 2. mjestu u kategoriji izgleda i čistoće. U toj su kategoriji tek na 7. i 8. mjestu Hramina i Frapa.

Porazno je što među prvih 10 u kategoriji sanitarija (WC i tuševi) šibenskih marina nema među prvih 10. Ugostiteljske usluge u šibenskim marinama također nisu na zavidnoj razini. Marina Frapa je u toj kategoriji na 5. mjestu, Skradin je tek 9.

Rezultati Nautičke patrole "Jutarnjeg lista" i istraživanja među nautičarima ukazuju da nautički turizam u Šibensko - kninskoj županiji koja slovi kao jedno od najatraktivnijih područja na Mediteranu, polako vene i da mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti. Zabrinjavajuće je što su tek dvije marine i to samo u dvije kategorije među najboljima dok su u svim ostalim kategorijama zaostaju.


Još je porazniji podatak da su od 11 marina na potezu od Pirovca do Rogoznice među boljima, dakle među prvih 10, tek Skradin, Frapa, Mandalina i Hramina dok su sve ostale podbacile. Posebno brine loše stanje sanitarija, a začuđuju slabe ocjene njihove ugostiteljske ponude.

Zanimljivo je da su svi nautičari koji su sudjelovali u istraživanju Nautičke patrole svim hrvatskim marinama zamjerili visoke cijene i oskudan sportski i zabavni život te ukazali na slabu informiranje nautičara o zbivanjima u mjestima u kojima se marine nalaze.

 

Iz kategorije: Vijesti