Datum objave: 11. Listopad 2017

Umirovljenici Krešimirova grada Šibenika:Organizatorima prosvjeda umirovljenika bili smo na dispoziciji

Umirovljenici Krešimirova grada Šibenika:Organizatorima prosvjeda umirovljenika bili smo na dispoziciji
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski umirovljenici, članovi Udruge umirovljenika Krešimirova grada Šibenik, jedne od dviju šibenskih umirovljeničkih udruga, nisu dobro primili našu jučerašnju usporedbu o tomu da oni odlaze na „vijađ“ u Bosnu i Hercegovinu dok u Hrvatskoj u šest gradova među kojima nije bilo Šibenika, umirovljenici prosvjeduju jer su siromašni i obespravljeni. Naime, gotovo istodobno s najavom prosvjednih skupova umirovljenika u našu je redakciju jučer ujutro stigla preko Massengera poruka kako šibenski umirovljenici uživaju na putu za Rumu pa smo jednu i drugi informaciju objavili zajedno.

„Najprije, mi smo na izletu u Rumi bili proteklog vikenda ,a ne jučer kada su prosvjedi bili organizirani. Bili smo u kontaktu sa Sindikatom umirovljenika i bili smo im na dispoziciji, ali su nam kazali da je za sada dovoljno to da se prosvjedi održe u tih šest većih gradova. Da je bilo potrebe mi bismo išli i na prosvjed u Split“, objašnjava Vinko Piližota, predsjednik udruge umirovljenika Krešimirova udruga.

Ta udruga je, ističe, umirovljenike vodila na duhovnu obnovu u Rumu, što je njima jako važno.

„Mi smo udruga građana i ne bavimo se politikom. Želimo kroz okupljanje i različite akcije olakšati u uljepšati život našim umirovljenicima“, ističe Piližota.
Naravno da protiv takvih akcija nitko nema ništa. Dragi naši umirovljenici lijepo je i optimistično to što, unatoč tomu kako živite i koliko vas se u hrvatskom društvu obezvrjeđuje, imate volje za zabavu i druženje. To čovjeka održava na životu!

 


 

Iz kategorije: Vijesti