Srijeda, 11 Listopad 2017 11:02

Umirovljenici Krešimirova grada Šibenika:Organizatorima prosvjeda umirovljenika bili smo na dispoziciji

Napisala: 
Umirovljenici Krešimirova grada Šibenika:Organizatorima prosvjeda umirovljenika bili smo na dispoziciji

Šibenski umirovljenici, članovi Udruge umirovljenika Krešimirova grada Šibenik, jedne od dviju šibenskih umirovljeničkih udruga, nisu dobro primili našu jučerašnju usporedbu o tomu da oni odlaze na „vijađ“ u Bosnu i Hercegovinu dok u Hrvatskoj u šest gradova među kojima nije bilo Šibenika, umirovljenici prosvjeduju jer su siromašni i obespravljeni. Naime, gotovo istodobno s najavom prosvjednih skupova umirovljenika u našu je redakciju jučer ujutro stigla preko Massengera poruka kako šibenski umirovljenici uživaju na putu za Rumu pa smo jednu i drugi informaciju objavili zajedno.

„Najprije, mi smo na izletu u Rumi bili proteklog vikenda ,a ne jučer kada su prosvjedi bili organizirani. Bili smo u kontaktu sa Sindikatom umirovljenika i bili smo im na dispoziciji, ali su nam kazali da je za sada dovoljno to da se prosvjedi održe u tih šest većih gradova. Da je bilo potrebe mi bismo išli i na prosvjed u Split“, objašnjava Vinko Piližota, predsjednik udruge umirovljenika Krešimirova udruga.

Ta udruga je, ističe, umirovljenike vodila na duhovnu obnovu u Rumu, što je njima jako važno.

„Mi smo udruga građana i ne bavimo se politikom. Želimo kroz okupljanje i različite akcije olakšati u uljepšati život našim umirovljenicima“, ističe Piližota.
Naravno da protiv takvih akcija nitko nema ništa. Dragi naši umirovljenici lijepo je i optimistično to što, unatoč tomu kako živite i koliko vas se u hrvatskom društvu obezvrjeđuje, imate volje za zabavu i druženje. To čovjeka održava na životu!

 


 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!