Datum objave: 05. Listopad 2017

Index.hr analizirao "obranu" HDZ-ovog župana Tomaševića kojeg je vlastita žena prokazala kao nasilnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Skoro puna dva dana trebala su HDZ-ovom županu Alojzu Tomaševiću da se oglasi o svom privođenju zbog obiteljskog nasilja, piše Index.hr.

Podsjetimo, HDZ-ov požeško-slavonski župan Alojz Tomašević priveden je u ponedjeljak ujutro zbog sumnje na obiteljsko nasilje. Njegova žena Mara Tomašević je, naime, završila u bolnici, a dan kasnije Indexu je ispričala da fizičko nasilje svog supruga trpi već dvije godine. Rekla nam je i da je Andreju Plenkoviću i HDZ-u u dva navrata pisala kako bi ga upozorila na činjenicu da je tuče suprug, visoko pozicionirani član HDZ-a, a Plenković je potvrdio da su u HDZ-u dobili mail Mare Tomašević poslan u svibnju, pa bizarno dodao kako "nije bio prinesen njegovoj pozornosti", jer da jest, tvrdi Plenković, on bi sigurno nešto poduzeo.

Plenković je prekjučer zbog Tomaševića raspustio županijski ogranak HDZ-a, a jučer navečer oglasio se i sam Tomašević te utvrdio da nikad nije udario svoju suprugu.

Tomašević, doduše, nije izašao pred novinare i izložio se novinarskim pitanjima, nego je poslao prilično bizarno priopćenje, koje sadrži nekoliko (blago rečeno) nelogičnih tvrdnji.

Pa, krenimo redom:

Zašto se ispričava za "neistine" kad ih nije on plasirao u javnost?

"Prije svega osjećam potrebu da se ispričam hrvatskoj javnosti, a posebno žiteljima Požeško-slavonske županije čiji sam župan zbog mnoštva neistina o meni koje su u protekla dva dana objavljivane."

Alojz Tomašević ispričao se javnosti, ali ne, kako bi se možda očekivalo, zbog obiteljskog nasilja, nego zbog "neistina koje su u protekla dva dana objavljivane".

Isprika podrazumijeva da se čovjek ispričava za nešto što je sam skrivio. Tomašević se, pak, ispričava zbog "neistina" koje sasvim očito nije on pustio u javnost. Zašto se Tomašević ispričava zbog nečeg za što očito nije odgovoran?

Tomašević je optužio vlastitu ženu da laže - koji bi bio njezin motiv?

HDZ-ov župan u svom bizarnom priopćenju kaže: "Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu." No tu se automatski nameće pitanje - zašto bi Mara Tomašević izmislila fizički napad? Koji bi bio njezin motiv za takvo što?

Nema ni najmanje dvojbe da je, čak i ako potpuno zanemarimo premlaćivanje, Mara Tomašević proživjela dva izuzetno teška dana. Tu skromnu kuharicu u požeškoj osnovnoj školi od jučer opsjedaju novinari, nalazi se na naslovnicama svih novina i portala, a kako sama tvrdi, rodbina i prijatelji joj govore da je trebala šutjeti.

Zašto bi Mara Tomašević izmislila takvo što, a naročito u svjetlu činjenice da je dokazano da već mjesecima pokušava upozoriti vrh HDZ-a na nasilničko ponašanje svog supruga, visoko pozicioniranog člana HDZ-a? To nema nikakvog smisla.

 

Iz kategorije: Vijesti