Datum objave: 23. Rujan 2017

Ratno zapovjedništvo 113. brigade predložilo da se MDF odlikuje za hrabrost i junaštvo u ratu

Ratno zapovjedništvo 113. brigade predložilo da se MDF odlikuje za hrabrost i junaštvo u ratu
Diana Ferić
Diana Ferić

Ratno zapovjedništvo 113. brigade od njenog formiranja 19. lipnja 1991. do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja 1992. godine, podnijelo je predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović prijedlog da se šibenskom Međunarodnom dječjem festivalu dodijeli odlikovanje Red kneza Domagoja za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u ratu i izravnoj ratnoj opasnosti.

Poticaj za dodjelu odlikovanja MDF-u, manifestaciji dječjeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu koja je opstala i zadržala međunarodni karakter usprkos tomu što je održavana doslovno na prvoj bojnoj crti i izložena stalnoj opasnosti od pogibelji, potpisali su svi sudionici zbora utemeljitelja, osnivača i prvog ratnog zapovjedništva 113. brigade koji je održan u Šibeniku 20. rujna 2017. godine: Mate Viduka, Duško Krnić, Ivan Bačić, Rahim Ademi,Ante Bogavčić, Borislav Pešić, Čedo Petrina, Dinko Tepić, Ivan Pulić, Ivan Vrbat, Ivica Plenča, Jadranko Kozina, Josip Labura, Joso Slamić, Joško Gović, Marko Validžić, Mladen Crljen, Neven Berović, Vladislav Krnić, Zoran Lučić i Željko Čoga.

Odluka da se predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović podnese poticaj za odjelu odlikovanja MDF-u za hrabrost i junaštvo u ratu, službeno je obznanjena danas na otvaranju izložbe "Djeca i MDF u Domovinskom ratu" koju je u knjižnici "Juraj Šižgorić" u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku i uz potporu Grada Šibenika, pripremila Udruga "Volim Šibenik".

Odluku da se šibenskom dječjem festivalu dodijeli visoko odlikovanje priopćio je stožerni brigadir Duško Krnić, a svojim potpisom na poticaj potvrdio ju je i Paško Bubalo, prvi demokratski izabrani predsjednik Skupštine općine Šibenik, šibenski župan i predsjednik Festivalskog vijeća u Domovinskom ratu.

 

 

Iz kategorije: Vijesti