Datum objave: 22. Rujan 2017

Gradonačelnik Burić: "Šibenik će se odužiti i Brešanu i svim drugim svojim velikanima"

Gradonačelnik Burić: "Šibenik će se odužiti i Brešanu i svim drugim svojim velikanima"
Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik traži rješenja da se trajno u njemu obilježi spomen na njegove velikane i to ne samo one suvremene poput Ive Brešana, Arsena Dedića i Vice Vukova već će to biti učinjeno i u slučaju Ante Viteza Šupuka i Fausta Vrančića, kazao je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća šibenski gradonačelnik Željko Burić odgovarajući na izravno vijećničko pitanje Jakova Bilića koji ga je upitao kako on promišlja potrebu da se grad Šibenik oduži svojim velikanima.

„Lani je pokrenuta manifestacija "Brešanov svibanj Šibeniku", neposredno nakon smrti Ive Brešana s ciljem da ona preraste u trajnu manifestaciju. Zanima me kako razmišljate o tomu što bi Šibenik treba napraviti da se oduži svojim takvi ljudima jer svjedoci smo da neke druge sredine rade na tomu i da ih, da se slikovito izrazim, pokušavaju prisvojiti“, kazao je Bilić.

 

Gradonačelnik Burić je napomenuo kako će se Šibenik Brešanu odužiti i uređenjem spomen sobe koja će biti otvorena u bivšoj kazališnoj kavani s nizom interaktivnih sadržaja, ali i kao turistička atrakcija.

 

„Mi smo odlučili jasno naglasiti sve velikane u našoj povijesti što se uklapa i u razvoj kulturnog turizma koji je vrlo bitan, posebno u predsezoni i postsezoni. Radimo na dostojnom obilježavanju lika i djela Ante viteza Šupuka, a tu je i inicijativa vezana za Fausta Vrančića o kojoj ćemo raspravljati ovih dana. Svjesni smo toga da mnogi drugi naše ljude prisvajaju i to ne smijemo dopustiti“, kazao je gradonačelnik Burić.
 

Iz kategorije: Vijesti