Datum objave: 21. Rujan 2017

Zbog vandalizma u Šibeniku pojačava se kontrola, a intenzivirat će se i videonadzor

Zbog vandalizma u Šibeniku pojačava se kontrola, a intenzivirat će se i videonadzor
Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog vandala koji uništavaju okoliš dječjeg vrtića Mali Mihovil na Jamnjaku, ali i devastacija ostalih javnih prostora danas su se šibenski gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik gradonačelnika Paško Rakić u Uredu gradonačelnika sastali s načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske Ivicom Kostanićem i predstavnicima predškolskih ustanova, zamjenicom ravnateljice DV Šibenska maslina Ivanom Vukšić te tajnikom DV Smilje Ivicom Vrankovićem.

U dječjem vrtiću u protekli ponedjeljak su, kada su došli na posao našli oštećena ulazna vrata. Vjeruju da su ih vandali propucali zračnom puškom.


„Kako bi se prevenirali ovakvi događaji, pojačat ćemo suradnju između policije i komunalnih redara. Grad Šibenik postavit će video nadzor i dodatnu javnu rasvjetu na plažama, dječjim igralištima i predškolskim ustanovama“, kazao je nakon završetka sastanka gradonačelnik Željko Burić.

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić istaknuo je kako će policijski službenici pojačano obilaziti lokacije na kojima su zamijećeni problemi te će, u okviru svojih mogućnosti, pružati potporu lokalnoj zajednici na prevenciji vandalizma.

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić kazao je kako će u što skorijem vremenu biti postavljeni reflektori i dodatan video nadzor na vrtiću Mali Mihovil na Jamnjaku.

Predstavnici Grada Šibenika i policije uputili su apel građanima na savjesno ponašanje i brigu o javnim gradskim prostorima, posebice onima koje koriste naši najmlađi sugrađani.

 

 

Iz kategorije: Vijesti